IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic получи велосипедна тяга

Атрактивно, но доста бавно решение, което ще ви разсмее (ВИДЕО)

Предполагаме все още си спомняте за Фред Флинстоун и неговата каменна кола, задвижвана със собствените му крака. В този забавен материал става въпрос за нещо доста различно, но принципът е относително същият - използването на чиста човешка сила за задвижването на автомобил.


Honda Civic на педали


В свят, в който все повече се обръща внимание на екологията и отпечатъка, който оставяме върху природата, идеята на група американски младежи изглежда стойностна. Шегуваме се, разбира се! Нямаме идея дали става дума за бас, амбициозен проект за бъдещето или просто идея, родена от скука, но опитът е интересен.

Та, групата американски младежи и (вече) Youtube звезди решава да направи първата в света Honda Civic, задвижвана с педали. Конструкцията е относително проста: оригиналният двигател е изваден от коша, а специална система от лостове и вериги е свързвана с рамка от тандемен велосипед.

Това, което е наистина изненадващо е, че системата всъщност работи. Автомобилът си се движи стабилно и, въпреки наличието на велосипеда и двете момчета върху него, системата не изглежда небалансирана. Първите няколко километра странното творение се движи по уличките край работилницата на младежите, като дори спира на местния Макдоналдс редом с другите коли.

Вижте забавната ситуация във видеото:



Естествено, странната ситуация веднага приковава погледите, като дори полицията е заинтригувана от необичайното изобретение. Патрулка спира "кракомобила", но глоби няма, вероятно заради доста странната сцена, на която са свидетели униформените.

Разбира се, има и някои ограничения: автомобилът не може да надхвърли скорост от 4 км/ч (по-малка от тази на нормален пешеходец), а за задвижването са нужни цели трима души - двама на педалите и един зад волана. Цялата случка, обаче, е повече от забавна с гениалността и нелепостта си...

0 от 500