IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има ли шанс велосипедът срещу кола?

Това състезание е с доста любопитен финал (ВИДЕО)

В интернет може да бъдат видени какви ли не състезание между по-бързи или по-бавни автомобили, като в повечето случаи съперниците в тях са равностойни. Какво става обаче, ако едно срещу друго се противопоставят две различни превозни средства, които нямат нищо общо?


велосипед срещу кола


Точно това направи екипът на южноафриканското издание Car. Той организира надпревара между велосипед, управляван от аматьор, който може да произведе максимална мощност от 1,6 к.с. (1,2 киловата), изпращани към задното колело.

Срещу него се изправя Bajaj Qute, който не е точно автомобил, въпреки че има 4 колела и двигател с вътрешно горене. Тази машина се произвежда индийската компания Bajaj, известна с мотоциклети, които прави съвместно с Triumph. Тя прави и модела RE с колела, както и Qute, който е с четири.



Тази четириколка разчита на двигател с обем 216 кум. см, разположен под задните седалки и задвижващ задната ос. Мощността на мотора е 10,8 к.с. (8,08 киловата), а превозното средство срещу малко над 4000 евро. Машината обаче няма никакъв шанс срещу велосипеда, още повече, че е натоварена с 4 души.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това пичове, е алтернатива на тук-тук. Нов тук-тук от магазина е 4500 $, а това е 5500 $. За 1000 $ повече получавате 4 колела и истински покрив над главата. В идиотския трафик и тесните улички, тази "кола" си е супер. Малко харчи, лесна за поддръжка и паркиране. При средна скорост максимум от 40 км.ч. извънградско и 10-12 км.ч. градско си е достатъчно полезна. Да го видя тоя с колелото в трафика, как след 5 минути няма да е жив от изгорелите газове! Ай поздрави от Шри Ланка!