IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel показа как тества новата Astra

Изпитанията преминават при най-различни условия - от голяма жега до суров студ

Компанията Opel се готви за начало на серийното производство на новото поколение на Astra, чиято премиера ще се състои в близките седмици. Германският производител разкри как преминава подготовката, а също така разкри подробности за изпитанията в различни страни и климатични условия.


Opel Astra


В момента прототипите преминават финалната серия от тестове по улиците на родния град на Opel – Рюселхайм. Там се намира и заводът, в който ще се произвежда моделът. За неговата разработка е използвана технология на компютърно моделиране, като активните изпитания на окачването и проверката на работата на системите на автомобила в реални условия е стартирала още през зимата.

Предсерийните машини са тествани в Лапландия при температури от под минус 30 градуса по Целзий, като задачата е била да се оцени настройките на окачването при движение по хлъзгави настилки, а също така да се оптимизира работата на електронно-управляемите системи, за да се постигне стабилност, добро сцепление и точна работа на антиблокиращата система.


Opel Astra


Тествана е и системата за отопление, като е обърнато внимание на отделяната от двигателя топлина, на циркулацията на охлаждаща течност и на въздушния поток от вентилатора, а също така и на подгряването на волана и на седалките. Особено внимание е обърнато на хибридната модификация на Astra и на нейните литиево-йонни батерии.

Друг етап от изпитанията е проведен на полигона в Дуденхоф, където са настройвани системите за помощ на водача. Сред тях са адаптивен круиз-контрол, система за аварийно спиране и предупреждение за опасност от челен удар. Освен това, прототип на Astra е бил вкаран в специална камера, където е проверена устойчивостта на уплътненията към пясък и прах.


Opel Astra


За новата Astra е известно, че преминава на платформата EMP2 на концерна Stellantis, която е в основата на Peugeot 3008 и DS 4. Очаква се, че в гамата, както и досега, ще попаднат хечбек и комби Astra Sports Tourer, а също така и Astra OPC с мотор с 296 к.с.

Снимки: Opel

0 от 500