IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследник на Audi Sport Quattro получава 816 конски сили

E-Legend EL1 ще се предлага в лимитирана серия и ще струва над милион евро

Германският автомобилен стартъп E-Legend, основан от заклетия моторспорт фен Маркус Холцингер, представи визята си за електрически наследник на иконичния Audi Sport Quattro S1. Машината, наречена EL1, обещава брутални динамични характеристики, като ще излезе в лимитирана серия на доста "солена" цена.


E-Legend EL1


За задвижването на E-Legend EL1 се грижат три електромотора - един на предния мост и два на задния, които отдават комбинирана мощност от 816 конски сили (600 kW). Агрегатите се захранват от акумулаторен блок с капацитет от 90 kWh, които използват същата 800-волтова технология като Porsche Taycan.

E-Legend обещават доста брутална динамика за своето модерно Sport Quattro - ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 2,8 секунди, а това до 200 км/ч ще става за по-малко от 10 секунди. Пробегът с едно зареждане ще е около 400 км, а болидът ще е в състояние да завърти две пълни обиколки на пистата "Нюрбургринг" на пълна мощност в режим SportPlus.


E-Legend EL1


Електромобилът ще има специална торк-векторинг система, а фактът, че използва батерии като на Porsche Taycan, би трябвало да означава, че акумулаторите ще имат функция за бързо зареждане, както и ефективна система с водно охлаждане. И ще могат да се "пълнят" на мощни станции.

Дизайнът на EL1, както е видно, доста напомня този на Audi Sport Quattro S1. Предницата е с "издути" фарове и LED дневни светлини, а изпъкналият капак също напомня за този на легендата, включително с трите малки въздухозаборника. В допълнение, електромобилът има квадратита и агресивна линия, с раздути колесни арки и вдъхновени от ралитата бели джанти с 5 спици. Акцентът в задницата е върху спойлера и уникалните светлинни подписи.

Още снимки на бъдещия сериен електромобил на Audi - вижте в галерията


E-Legend EL1 ще излезе в лимитирана серия от 30 автомобила през следващата година. Цената на всеки от тях ще започва от малко над 1 милион евро. Планирани са и модели, носещи имената EL2 и EL3, като първият ще е с дизайн, вдъхновен от Lancia Stratos HF Stradale. Повече снимки на електрическия S1 вижте в галерията:


0 от 500