IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

87-годишен си купи Corvette с 500 коня, за да ходи на пазар

Пенсионерът чакал 18 месеца за доставка на поръчаната кола

Пенсионерът Върн Идън от Вашингтон изпълни дългогодишната си мечта, като си купи отдавна желание Chevrolet Corvette. 87-годишният американец разкрива, че от много време искал такава кола, но не харесвал предишните поколения, тъй като те са с разположен отпред двигател.


Chevrolet Corvette


Веднага, след като излезе новата генерация на легендарното купе, която е със средно разположение на мотора, Идън си поръчал автомобила при местен дилър на Chevrolet. Сега той разполага с версията с 6,2-литров V8 двигател с 500 к.с. под капака, като използва колата единствено, за да ходи до магазина.

Върн Идън е прекарал целия си живот в шофиране, тъй като кара камион от 44 години. От тях 40 е прекарал във фирмата за доставка на храни URM, а в свободното си време е ангажиран със семейната ферма, в която живее от 4-годишен. Той и съпругата му Линда често пътуват из цял свят, като любимата му дестинация е Камбоджа, тъй като там може да са наеме мотоциклет за 5 долара на ден.

Американецът допълва, че винаги е мечтал за Corvette, но не харесвал предната част на досегашните поколения. Според него, поставеният отпред двигател прави колата прекалено тежка и неприятна за каране. Идън посочи и друга причина, поради която е купил тази кола – искал на всяка цена автомобил с двигател с вътрешно горене, а не електромобил.

„Електрическите коли са като тръбач, който духа в инструмент, но той не издава нито звук. За нищо на света не бих карал Chevrolet Corvette с електрически мотор“, обяснява пенсионерът, който, заради пандемията от коронавирус, е чакал 18 месеца за доставка на поръчаната от него спортна кола.

Снимка: The Spokesman Review

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Моделът е известен с това, че масово го карат господа над 60, дето не са имали много високи доходи, но след пенсия и янкой бонус при оенсионирането, решават, че ще си изживеят младжеките мечти.
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Неразбиращ ( преди 2 години )
    То има коли с които западно европейците ходят на пазар,но те ще дойдат в Бг след 20г.или след като този дядка излезе от пътя и колата стане на мекица.... И после на Горубляне нов внос.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На Горубляне трима се кълнат, че я продават точно същата.
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Ракета Пейтриът ( преди 2 години )
    #2 Да, защото едни българи експлоатират други. Полската касиерка и немският шлосер не вършат повече работа. Просто там им е под националното достойнство да им плащат подигравка. И няма синдикати да бутат за високи заплати, защото българинът е всеки срещу всеки.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Така е да запад защото хората имат кинти тука наще умират от глад.
  • #1
    27 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Значи има все пак коли с които 80 годишните ходят събота на пазар................