IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser 300 все пак запази атмосферния си мотор

Новото поколение на всъдехода ще продължи да разчита на легендарния 4.0 V6 1GR-FE

Японският производител Toyota пусна на пазара новото поколение на Land Cruiser 300, оборудвано с атмосферен двигател. Този вариант на всъдехода, на първо време, ще се предлага на един от основните пазари на марката – този в Близкия Изток.


Toyota Land Cruiser


Представителството на Toyota в ОАЕ вече обяви, че базовата версия на модела в страната ще се предлага с атмосферния V6 1GR-FE, чийто работен обем 4.0 литра. В случая легендарният мотор е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия, като тази модификация струва с 30% по-малко от версия с 3,5-литров туин-турбо V6.

Двигателят Toyota 1GR-FE е добре познат на феновете на марката - агрегатът от 2002 година е поставен на почти всички джипове и пикапи на японския производител, изградени на рамна конструкция. В спецификацията си за Близкия Изток той развива 275 к.с. и 385 Нм въртящ момент. Версията с този мотор и 6-степенен автомат тежи със 120 кг по-малко от варианта с 3,5-литров туин-турбо V6, който се съчетава с 10-степенен автомат.

Цените на Toyota Land Cruiser 300 в ОАЕ са в дирхами и могат да объркат мнозина. Прави впечатление обаче, че новото поколение на модела е поскъпнало с 6,5% спрямо предшественика си, който също се предлага на местния пазар. Тази разлика обаче е между базовите варианти. При топ-версиите – старата с 4,6-литров V8 и новата с 3,5-литров туин-турбо V6 достига 25%.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 5 rate down comment
    До 1-вия господин ( преди 2 години )
    Кофтито е ,че за тези 20 години не само стана чичак,ами си остана и с мисленето на тийнейджър, и с доходите на ученик.
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Какви инженери са тойота бе в япония понятие като математика и физика няма има предмет крадене и копиране обаче
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хех, Тойота ли не са инженери? Дето правят най-надеждните автомобили, с най-доволните клиенти и най-голямата печалба? Ти верно си пълен "смеех".
  • #4
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Смеех ( преди 2 години )
    Ми нека го правят ама това значи че не са никакви инженери
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Toyota е №1 ( преди 2 години )
    До "Смеех" :Във фирмата имаме Land Cruiser с този мотор от 2007г. В момента е на 509000 хил.км.До ден днешен НЯМА никакъв проблем, сменят се масла, филтри, ремъци, дискове и накладки. Сам можеш да си отговориш кои правят автомобили и кои електрически миксери за задоволяване на *** "ценности".......
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Смешен си ти - за какво им е да сменят агрегат, който и в най-тежки условия може да мине 5-600 хиляди километра без ремонти. Ако не са зелените простотии в европа и ние можеше да имаме НАДЕЖДНИ мотори и трансмисии, не изцедени еднодневки и крайно олигофренни електрички.
  • #1
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Смеех ( преди 2 години )
    Тоест поставят 20 годишен двигател тия не се ли развиват преди 20 години бях абитуриент сега съм чичак