fallback

Новото Volvo XC90 минава на ток и получава LiDAR

Кросоувърът ще има и система за полуавтономно движение

Следващото поколение на Volvo XC90 ще поучи изцяло електрически вариант с технология LiDAR още в базовата си оборудване. Освен това кросоувърът ще бъде оборудван със система за полуавтономно движение Highway Pilot, която ще се заплаща допълнително, съобщиха от шведската компания.

Премиерата на новото XC90 е насрочена за 2022 година, като вече е ясно, че то ще получи сензори и технология LiDAR от ново поколение. Електрическата версия на кросоувъра ще стане част от серията Recharge, в която вече влязоха двата електромобила на марката - C40 Recharge и XC40 Recharge.

Производител на лидара и софтуера отново ще бъде компанията Luminar startup, която си сътрудничи с Volvo още от 2020 година. Всеки един от нейните лидари струва 1000 долара, като работи в комбинация с камери и сензори.

Друга фирма – NVIDIA, ще се грижи за компютъра за автономно шофиране. В случая базовата версия получава технологията NVIDIA DRIVE Orin с нов пакет за безопасност, който ще позволи на електрическото XC90 да доведе до минимум броя на произшествията с този модел. Идеята на шведите е поставят нов стандарт за безопасност а автомобилите.

Освен това, Volvo ще внедри и безжична актуализация на системите за сигурност и с течение на времето колата ще се намесва по-активно, за да предотвратява сблъсъци. Повече подробности за пилотния автопилот, който ще обедини цялата вградена електроника в обща мрежа, шведският производител ще разкрие по-късно.

Снимки: Volvo

fallback
  • #4
    Йокил ( преди 2 години )
    Тоя анонимния,където плюе по Волво си има история.Един господин с Волво го е тътрузил яко.И сега не харесва Волво.Ама чичката е виновен а не Волвото.Колкото и да оплюваш-ще си уцапаш устата а Волво няма да успееш!Пендяк
  • #3
    sam ( преди 2 години )
    С кука виказвам голяма... има ги и с теглич!
  • #2
    VolvoSweden ( преди 2 години )
    Волво са шведи.Колкото и да ви е яд.Ама да спориш с радиото е достойно за кухавелници.Аз съм се отказал.Очаквам коментар за колата а не за собственика Ако те интересуват собственици и бизнес-потърси друг сайт-слабоуменГаньовец.
  • #1
    смех ( преди 2 години )
    каква шведска компания са тия китайци
fallback
Последни