fallback

Tesla Model S Plaid се оказа дори по-бърз от обявеното

Електрическият седан успя да вдигне 100 км/ч за 1,98 секунди, но има и уловка (ВИДЕО)

По време на премиерата на Tesla Model S Plaid американската компания заяви, че нейният електрически седан е първият сериен автомобил, който слиза под 2,0 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч. Посоченото от Илон Мъск време беше 1,98 секунди, като то беше прието със сериозно недоверие от повечето експерти.

Изданието MotorTrend беше първото, което официално тества модела и дори подобри обявеното постижение, като записа 1,98 секунди. Факт е обаче, че за изпитанието електрическият седан трябваше да изпълни определени, поставени от производителя.

Първо, от Tesla не позволиха на Motor Trend да използва собствено съоръжение и тестът трябваше да бъде проведен на пистата Famoso Raceway в Калифорния, където асфалтът е бил почистен и допълнително обработен преди изпитанието. След това, преди опита самата кола трябваше да бъде подготвена от инженерите на производителя. И накрая, за да постигне подобно време, колата беше оборудвана с режим Drag Strip, чиято подготовка отнема между 8 и 15 минути.

При този режим първо силно се натиска педала на спирачката, след това се дава газ докрай и се изчаква, тъй като през следващите няколко секунди предната част на колата се спуска. Когато на таблото се появи съобщение, че електромобилът е готов, се освобождава спирачката, а газта се държи натисната докрай.

От MotorTrend са категорични, че откъдето и да бъде погледнат, Tesla Model S Plaid е „зашеметяващ и впечатляващ“. И дори, ако превозното средство не е в състояние да постигне 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди без голяма предварителна подготовка, неговото представяне при ускорение ви оставя без думи.

Снимка и видео: MotorTrend

fallback
  • #7
    Наско ( преди 2 години )
    В Щутгарт могат спокойно да разпродават всичко и да освобождават света от присъствието си.
  • #6
    TSLA ( преди 2 години )
    Баварци, Мерджани, Аудита, всичко до няколко години ще бъде история.
  • #5
    край ( преди 2 години )
    Видяхме залеза на Нокия ще видим и залеза на Мерцедес и компания.
  • #4
    дхфгйфг ( преди 2 години )
    Много ми е интересно как "дори подобри обявеното постижение, като записа 1,98 секунди" кто обявеното време е 1,98?Петър Захариев ще те предложа за нобелова награда - 1.98 е по бързо от 1.98? Невероятно откритие.
  • #3
    Мускала ( преди 2 години )
    От място или след минаване на един фут? Щото жигулката след изминаване на 150 метра после за под секунда стига от 99.9 до 100.
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Гледайте последното видео на Engineering Explained. Там е обяснено защо колата реално НЕ може да ускори за под 2 сек. Уловките са няколко и не правят чест на Тесла.
  • #1
    Б ( преди 2 години )
    Гусин Захариев,ай стюга бе,ама верно ли!?
fallback
Последни