IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарна кола от "Бързи и яростни" беше продадена за огромна сума

Култовата Toyota Supra от хитовата лента намери нов собственик срещу 550 000 долара

През 2001 година, "Бързи и яростни" извади пред международна публика автомобилната тунинг култура и постави началото на дългогодишен франчайз от зрелищни кинохитове, пълни с екшън, адреналин и красиви мощни автомобили. Интересът към поредицата не стихва и днес, 20 години след първия филм, като сега по екраните е деветата серия на сагата.


Toyota Supra Fast and Furious


Един от най-известните автомобили, участващи в поредицата, е уникалната оранжева Toyota Supra, принадлежаща на героя Браян О'Конър, изигран от покойния Пол Уолкър. Именно такава легендарна машина бе пусната на търг от аукционната къща "Барет-Джаксън" в Лас Вегас и бе продадена за внушителните 550 000 долара.

Спортната кола е подготвена специално за филма от тунинг ателието The Shark Shop, базирано в Калифорния. Машината е с атрактивен перлено оранжев цвят, който е зает от каталога на Lamborghini Diablo, като разполага с боди кит, преден спойлер, специални степенки, масивно задно крило и 19-инчови джанти с уникален дизайн.


Toyota Supra Fast and Furious


Това е една от няколкото сходни (или дублиращи) коли, използвани в кинохита. Тази кола се появява в снимки на два от филмите "Бързи и Яростни" с Уолкър зад волана, в различни епизоди. За разлика от основната машина, герой във филма, това копие е със стоков двигател - трилитров 6-цилиндров редови с турбокомпресор, като използва 4-степенна автоматична скоростна кутия (макар скоростния лост да прилича на такъв за механични скорости).

Друг от дублиращите автомобили Toyota Supra от филма бе продаден преди 6 години за 185 000 долара. Машината също прилича много на тази, но е с атмосферен двигател и 5-степенна механична скоростна кутия.

Повече снимки на рекордно скъпата Toyota Supra вижте в галерията:

0 от 500