IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бебе си накупи екстри на Tesla за 10 000 долара

Родителите му открили сделката прекалено късно, за да си получат парите обратно

Родителите на 10-месечно бебе го оставиха за малко със смартфон и то успя да отвори приложението на Tesla, откъдето закупи актуализации за семейния автомобил за 10 837,50 долара, съобщава американското издание Indy100.com.


Tesla бебе


Майката забеляза липсата на парите от картата си няколко дни по-късно и не успяла да си получа обратно похарченото. Според правилата на компанията, покупката може да бъде отменена само в рамките на 48 часа.

Жената все пак се е свързала с Tesla и помолила да бъде поставена допълнителна защита срещу случайни покупки през приложението – като въвеждане на парола, например. Тя публикува видео в Tik Tok, което е гледано над 1,7 млн. пъти и повечето потребители подкрепиха нейното положение.


Tesla бебе


Не се мина и без шеги – някои предположиха, че малчуганът е искал да направи семейната кола по безопасна, а други предложиха тези 10 000 долара да бъде приспаднати от сумата, заделена за бъдещето му обучение.

Това е втори куриозен случай, свързан с покупки от Tesla само за година. През миналото лято мъж си купи 27 бройки от Model 3 вместо една, след като сайтът на компанията блокира. Клиентът 26 пъти се пробвал да плати и системата му давала грешка, но на 27-ия успял. После се оказала, че дължи 1 404 000 евро за 27 бройки от Model 3. Тук историята все пак имала щастлив край, след като мъжът успял да се свърже с екипа за поддръжка и грешката била отстранена.

0 от 500