IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи „туристическо“ 911 GT3

Версията Touring получи мотор с над 500 коня и автоматична скоростна кутия

Германският производител Porsche представи нова версия на модела си 911 GT3, който е един от най-бързите автомобили в историята на марката. Под капака му е поставен 4,0-литров атмосферен двигател с 6 цилиндъра, развиващ мощност от 502 к.с. и 469 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди и достигане на максимална скорост от 320 км/ч.


Porsche 911 GT3 Touring


Сега този автомобил излиза във версия Touring, което се случва за втори път в историята на модела. Следвайки стила на предишното поколение (991.2) машината запазва цялата мощност на GT3, но е с променен външен вид. Основната разлика между стандартното GT3 и Touring е в задното крило и по-точно в неговата липса. Той е заменен от увеличаващ се автоматично заден спойлер.

Предната част също е преработена, като е поставена различна решетка, а накрайниците на ауспусите при новата версия са със сребристо покритие, докато черното се предлага като опция. Джантите – 20- и 21-цолови са от стандартното GT3, същото се отнася и за по-голямата част от интериора, който е почти еднакъв при двата автомобила.


Porsche 911 GT3 Touring


Под капака на спортното купе е разположен 6-цилиндровия атмосферен двигател с обем 4,0 литра, който може да се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или с роботизирана PDK трансмисия. При предишното поколение се предлагаха само ръчни скорости.

Цената на новата версия Touring е идентична с тази на стандартното GT3, като стартира от 160 000 евро. Продажбите на модела ще стартират в края на лятото, обявиха от компанията-производител, която вече приема поръчки за автомобила.


Още снимка на Porsche 911 GT3 Touring - вижте в галерията:

Снимки: Porsche

0 от 500