IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina представи обновените XD3 и XD4 с 4 турбини

Кросоувърите получават промени в стила на X3 M и X4 M

Само преди дни BMW разкри обновените X3 M и X4 M, а сега и компанията Alpina представи фейслифт на своите кросоувъри XD3 и XD4. Двата модела приемат същите стилистични промени като братовчедите от Мюнхен, скоето означава увеличена решетка на радиатора, преработени LED-фарове и задни светлини, както и нови брони.


Alpina XD3 / XD4


По капака на автомобилите на Alpina е подобрена версия на 3,0-литровия редови дизелов мотор, който е с 4 турбини. Мощността му е 289 к.с. и 800 Нм, като това е увеличение с 30 Нм спрямо предшествениците. Както и досега, мощният дизел е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и пренастроена система за задвижване на четирите колела xDrive.

От Alpina посочват, че новите XD3 и XD4 ускоряват от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Максималната скорост при XD3 е 267 км/ч, докато при по-аеродинамичното XD4 тя е 268 км/ч.


Alpina XD3 / XD4


Двата кросоувъра получават преработен волан с променливо усилия, нова система за лънч-контрол, а също така и адаптивни амортисьори с по-къси и по-твърди пружини. Като опция за моделите се предлагат 22-цолови джанти с фирмения дизайн на Alpina. Стандартно обновените Alpina XD3 и XD4 са качени на 20-цолови джанти.

Цените за обновеното BMW Alpina XD3 в Германия започват от 85 900 евро, докато XD4 струва минимум 89 100 евро.


Alpina XD3 / XD4

Снимки: Alpina

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нещо ме съмнява 3 литров мотор с 4 турбини да е само с 289к.с., защото трилитровите дизели на немците още преди 3г. вадеха 286к.с. само с една турбина, тука 3г. по-късно с 4 турбини няма как да е същата мощност.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ПеткУ ( преди 2 години )
    Най-накраьът. Могу хората карат стари коли и чакаха да излязат точно тези модели, за да си вземат нови.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дядо Поп ( преди 2 години )
    Мощността му е 289 к.с. и 800 Нм - казва всичко за журналиста изпозлзвал някой траслатпр да си препише статията... Крайно времв е да запопнете да разбирате разликата между круши и ябълки, както и да правите сравненив на едни и същи мерни единици...МощносттА е функция на обороти и въртящ момент, а сравнвнието на кс с нюм в този сайт би трябвало да води до уволнение... Ама не, утре киловати с обороти ще сравняваме и ще викаме колко велики журнаоисти сме... Верно сте векилики...
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    BRUTAL