IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 причини да изберете сертифициран употребяван автомобил

Какво точно е CPO и защо понякога е за предпочитане пред чисто новите коли

Традиционното изложение BMW и MINI ЕКСПО, което се провежда този уикенд в столичния "Интер Експо Център", ни подсети да поразсъждаваме какви са предимствата и недостатъците при покупката на т. нар. сертифициран употребяван автомобил.
 
  
BMW и MINI EXPO
BMW и MINI ЕКСПО е в "Интер Експо Център" до неделя, 6 юни
  

  
Всяка година българските дилъри на двете марки излагат на това Експо модели от своите Premium Selection. Това са употребявани или бивши демонстрационни автомобили, които обаче са преминали старателни визуални и технически проверки, преди да получат сертификат. Всеки автомобил от Premium Selection получава и минимум 24 месеца гаранция, независимо от възрастта си, и може да бъде финансиран по схеми, достъпни по правило само за нови автомобили.

Сертифицираните употребявани автомобили, наричани на английски CPO (certified pre-owned), днес се срещат при почти всички марки и са нещо като трети път, алтернатива между покупката на нова и втора ръка кола. Ето какви са основните аргументи да се спрете на тях.
 

Плюсовете и минусите на CPO автомобилите (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Sveto ( преди 2 години )
    Хубаво е по нова кола но няма пари
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Муахах ( преди 2 години )
    Абе 3 , щото не сте от тия затова карата коли от моргите по европа! Най-умните, па най-*** ани!! Аман от акълии! Щото не можеш даже сертифициран автомобил да си позволиш, затова и това грозде е кисело! Айде бегай у Дупница да си вземеш нещо читаво и да си го вардиш!!!
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    А като си купиш дарак на уж 120 000км от първи собственик по приказките на джамбазина, е реално е била хем демо автомобил, хем сменила още 3ма собственици и е на 400 000км, по готинко ли ти е?!? Купих си демо автомобил от Германия и видях как се правят тест драйфовете! Караш с човек от дилърството! Да те видя как ще я трошиш колата тогава! Дреме ми, че са я карали 100 човека за по 30мин преди мен!Карам нова кола!А ти си мислиш,че имаш дественица,а то пола му дабе сменен даже!!!
  • #3
    5 rate up comment 13 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Друго си е да си вземеш надуваема, никога не мита с.е.к.с кукла от моргата в Дупница, нали :DАман от мисУители
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    По принцип са прави ако не става дума за БМВ. Последните години колите на тази марка (особено М-ките им) се карат само с предплатена гаранция, иначе е финансова катастрофа.
  • #1
    18 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да си купиш автомобил дето е бил за тест драйв е все едно да се изредят 5000 човека да ти праскат приятелката за проба по всички дупки, пък после ти да се ожениш за нея и да я вардиш... Ай мерси, *** не сме от тия...