IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S8 разбива всички прогнози с ускорението си

Спортната лимузина вдига 100 км/ч от място за 3,3 секунди

Екипът на YouTube-канала Auditography пътува до Плоцк (Полша), за да заснеме новото си видео. Главен герой в него е Audi S8 от 2021 година, което демонтира невероятното си ускорение, показвайки, че то е с половин секунда по-бързо от официалното обявеното от производителя.


Audi S8


Конкурентът на Mercedes-AMG S63 успява да вдигне 100 км/ч от място за 3,3 секунди, докато от Audi твърдят, че супер-лимузината се нуждае от 3,8 секунди. Максималната скорост на луксозния спортен седан е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Последната версия на S8 се задвижва от 4,0-литров двигател TFSI V8 с двойно турбо, подпомаган от мек хибрид с 48-волтова система, като съвкупната мощност е 571 к.с. и 800 Нм. Тягата се предава към система за задвижване на четирите колела quattro с диференциал с централно заключване и заден диференциал "Quattro Sport", свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия.



Въпреки огромното си тегло от 2,3 тона, Audi S8 може да измине 1/4-миля за 11,5 секунди. И ако не го видите, докато идва, то със сигурност ще го чуете, защото неговият V8 двигател, както става ясно от видеото, издава невероятен звук.

Снимка и видео: Auditography

0 от 500