IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите механични скоростни кутии на пазара

Тези трансмисии вече са отживелица, но все още има агрегати, които си струват

Механичната скоростна кутия е постепенно изчезващ вид. Някои производители вече дори престанаха да я предлагат на своите модели, а други я поставят само в ниските нива на оборудване. На пазара вече има съвсем малко нови автомобили с механични скорости, а с навлизането на електрическите превозни средства и те ще изчезнат в близките няколко години.

Колегите ни от Top Gear посочиха 9-те най-добри механични скоростни кутии, които могат да се намерят на пазара в момента. Естествено, те се поставят на модели, предлагани във Великобритания, но се продават и в повечето държави от Европа.

Най-добрите механични скоростни кутии на пазара (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А за състезателните ще се учудиш колко от тях имат съединител копче. Там не е важно само на коя предавка си, но и оборотите. Автоматикът не е толкова умен, че да предвижда вместо пилота кога, колко и точно в коя секунда какво да направи. Същото важи и за обикновенните шофьори в ектремни ситуации. Едно е да знаеш ти какво си натиснал, кога и колко, друго е да седиш и да чакаш някаква машинка да прецени по учебник какво евентуално ти се налага на пътя. За мен автоматикът е калпав, чакам електрички
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз за това ти се чудя като толкова се потиш и схващаш докато караш, дай на някой да те вози и готово. Автоматик, темпомат, воланът сам да се върти искаш ли? Нещо друго? Легнал искаш ли да си да не вземе да ти се изпоти дъ-то.. Като ти е напрежение и натоварване не чакай колата да прави всичко вместо теб. Аз познавам хора, които имат книжки, но просто казват, че не е за тях и просто се возят.
  • #8
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе момче, няма професионален спорт, в които да карат автоматици. Виждам ти логиката утре ще мрънкаш, че газта трябва да натискаш, волана да въртиш, че трябва все напред да гледаш. Автоматикът е улеснение, нищо повече. Ама то и метрото е улеснение нали знаеш?
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Тиква ( преди 2 години )
    Любителите и аматьори,карат и хвалят автоматична скоростна кутия, професионален шофьор,кара всичко,но предпочита ръчна скоростна кутия.
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    лудогорец9 ( преди 2 години )
    Ръчката си ръчка това е едно удоволствие да управляваш една цяла машина каквато е колата.С автомата е нещо като безалкохона бира.Управляваш ама половин машина а другата половина ? Е да за да караш ръчка трябват и умения та затова сега се карат масово автомати защото хората свикнаха някой да им върши работата вместо тях.
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1 Ама то има и автобуси бе пич. Даже не трябва да гледаш напред.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Манол. ( преди 2 години )
    Какво казва Менцел не е критерии бунак. По БГ. пътищата е писта. То заради, като вас стават поразиите.
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Статията трабваше да я кръстите "Нещо с което се сбогуваме в автомобила в следващото десетилетие".
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    sffs ( преди 2 години )
    А биварецът?
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Премнаващ ( преди 2 години )
    Това е британска класация. Немската би изглеждала доста по-различно.