IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да правим, ако откажат спирачките?

Няколко елементарни действия, които могат да спасят човешки живот

Една от най-неприятните ситуации за шофьора по време на движение е отказ на спирачките. Ако автомобилът ви да е минал наскоро технически преглед, то рискът от подобно нещо намалява, но не изчезва напълно. А в подобни моменти неопитният водач трудно запазва самообладание, особено ако подобно нещо му се случва за първи път.

Основното, което трябва да се знае, е че автомобил с неработещи спирачки създава опасна ситуация на пътя и всички става за секунди. Затова и правилната реакция може да спаси както живота на водача и спътниците му, така и самото превозно средство. Затова всеки шофьор трябва да е наясно, какво да направи, ако му откажат спирачките.

Какво да правим, ако откажат спирачките? (ГАЛЕРИЯ): 

 

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като си в града и ти потъне *** имаш по-малко от секунда докато се забиеш в нечий багажник, пробвано е
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    НА АВДТОМАТИЧНА СКОРОСТНА МОЯ ПАСАТ ИМА ПЕРА НА ВОЛАНА ПРОБЛЕМ НЯМАМ ЗА СПИРАНЕ
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 2 години )
    Ами не всички автомобили с елктронна ръчна имат такава опция, каквато си описал. Моята със сигурност няма. Откажат ли спирачките нямаш шанс да отреагираш чрез ръчната спирачка.
  • #13
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Румен ( преди 2 години )
    Ама, че тъпо. Има и спиране с скоростите с междинна газ. Ама то незнам дали се учи сега. В далечните години, когато се учех на молотовката по друг начин не можеше да превключил скоростите.
  • #12
    8 rate up comment 5 rate down comment
    MIRO ( преди 2 години )
    Само 1 уточнение: Автоматична скоростна кутия-скоростите са ЕЛЕКТРОННИ ( лостът е на волана)- компютърът не позволява да се превключват ако не работи спирачката. Ръчна спирачка няма- има бутон, който активира накладките на четирите гуми и не е възможно използването му в движение. Колата е 2020 Мерцедес ГЛЕ 450 ( всичко това може да се провери и онлайн ).Чакам съвети ?Още 1 уточнение- оборудвана е с библия в жабката.... :)
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Реджеб ( преди 2 години )
    Според мен по добре да си готов за Катострофа.
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Момчета, електронната ръчна спирачка има точно такъв режим - задържаш копчето й задействано и системата се активира. Спирането дори е по-ефективно и сигурно от използването на такава с лост. Лично изпитано и то не заради отказала крачна, а заради спор.
  • #9
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    При старите автомобили можеш да спреш с помощта на ръчната спирачка и скоростите. Важно е да се движиш в права линия, дърпаш леко и постепенно ръчната и в момента в който колата почне да намаля вкарваш по ниска предавка и так докато стигнеш до първа предавка и до пълно спиране. Лично съм го правил това със жигула без никакви спирачки и то по надолнище. При новите модерни автмобили ако ти откажат така напълно спирачките няма как да спреш. Електронна ръчна, автоматични скорости....пътник си.
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    до MIRO ( преди 2 години )
    Колега, в момента няма автомобили без "ръчна спирачка". Друг е въпросът, дали е изправна. Но има логика в мисленето ти - човек допуснал основната спирачна система да е в състояние да откаже, е склонен съзнателно да експлоатира автомобила си и с неизправна/неработеща такава за паркиране /ръчна спирачка/. В такъв случай никакви съвети не могат да му помогнат, а само Господ...
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Много по полезно би било да се дадат съвети, как да не провокираме блокиране на спирачната система, какво да преглеждат шофьорите извън ГТП, понеже спирачките не отказват безпричинно и изведнъж! Има си "подготовка" до ситуацията.