IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini готви атака на рекорда на "Нюрбургринг"

Появиха се съмнения, че италианците не играят по правилата (ВИДЕО)

Откакто Lamborghini представи Huracan Super Trofeo Omologata (STO), основният въпрос, който си задават мнозина, е кога компанията ще атакува с него рекорда за най-бърза обиколка на "Нюрбургринг" сред серийните автомобили. Преди време Huracan Performante държеше това постижение, но те му беше отнето от Mercedes-AMG GT Black Series.


Lamborghini Huracan STO


По информация на Motor1, това се случва през тази седмица. Прототип на Huracan STO беше заснет от CarSpyMedia да върти обиколки на германското трасе, като по интересна е първата част от видеото. В него се разкрива една любопитна подробност, която подсказва, че в Lamborghini не играят по правилата.

Върху автомобила се забелязва бензинов резервоар с етикет „benzina speciale“, което на италиански означава „специален бензин“. Той е брандиран с надпис Panta, а това е италианска компания, специализирана в разработка на състезателно гориво. Под името на компанията също пише „състезателно гориво“, което би трябвало за означава, че в случая Lamborghini използва именно такова. Това обаче би било нарушения на правилата, макар че е възможно да има и друго обяснение.



Ако италианците искат тяхната суперкола с V10 двигател с 640 к.с. да постави легитимен рекорд, би трябвало да използват стандартен бензин. Засега от Lamborghini няма коментар по темата, както и не е ясно, как се справя Huracan Super Trofeo Omologata при опитите си за рекорд.

По интересното обаче е, че на "Нюрбургринг" се намира и нова версия на от Mercedes-AMG GT Black Series, която също атакува най-доброто постижение от 6:43.61 минути.

Снимка и видео: CarSpyMedia / YouTube

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия са изчеткали какъв специален бензин кви пет лева . Специален пилот управлява трябва някое дете от първи клас да завърти няколко обиколки
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    крайно време е водометанола да стане задължителен за първично вграждане в автомобили с принудително пълнене както и анализатори на сипваното гориво за да може още на бензиностанцията да знаешпкакво ти сипват