IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чисто нов УАЗ се оказа направен... от шпертплат

Купувач остана потресен от качеството на руския микробус (ВИДЕО)

Малко модели в историята на автомобила могат да се похвалят с дълголетието на УАЗ-452. Дебютирал за пръв път през 1965, той се произвежда от Уляновския автомобилен завод и до ден-днешен, 56 години по-късно (макар вече да се нарича УАЗ СГР). През тези десетилетия машината, наричана по народному "Буханка" (самун), се е доказала като непретенциозно и лесно за ремонт превозно средство.
 
  
 
  
  
Само че непретенциозността в последните години явно се простира и върху производствения процес, ако се съди по едно видео, което обиколи руските социални мрежи през последния месец. В него собственик на чисто нова "Буханка", производство 2021, с потрес установява, че подът на автомобила под килима всъщност представлява... дебело парче най-обикновен шпертплат. Материалът няма дори намек за хидроизолация и вероятно ще започне да гние при първото навлажняване. На всичкото отгоре в завода явно не са сколасали да го изрежат точно по размерите, затова отстрани е уплътнен с дървени летвички с най-разнообразни размери.

"И това е през третото хилядолетие в страната, която се кани да пуска в производство летящи автомобили", казва вбесеният собственик на машината.


УАЗ СГР, буханка
    
     
Примери за крещящо нисък контрол върху качеството при УАЗ се появяват все по-често. Преди няколко години руски влогъри с потрес показаха току-що слязла от конвейра "Буханка" с катастрофално качество на сглобки и заварки, при която разсеян работник дори бе забравил един електрод да виси залепен на тавана - а след него бояджията съвестно го бе боядисал заедно с остатъка от купето.

Неотдавна компанията УАЗ обяви, че занапред основен технически и развоен партньор ще й бъде японската Isuzu.

 

0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 3 хубаво е преди да пишеш простотии е да отвориш гугъл мапс на произволен град в Русия извън Москва и Санкт Петербург и да видиш за какво става на въпрос и тогава да плямпаш небивалици за пихтии,пачи и теме подобни измишльотини. Информацията на тема Русия е в достатъчен обем и глупости от този род не вървят.
  • #3
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Нинджа ( преди 2 години )
    Е от какво да е пода под мокета в един микробус? От гранитогрес ли?
  • #2
    33 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоя махагон ли очакваше вместо шперплат :)
  • #1
    41 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам защо има още хора, които се учудват от ниското качество на руската техника. За мен това е в реда на нещата.