fallback

"Лосовият тест" се оказа проблем за Skoda Octavia

Новото поколение на модела не успя да се справи с изпитанието (ВИДЕО)

"Лосовият тест", който имитира заобикалянето на внезапно появило се на пътя животно, се оказа проблем са новото поколение на Skoda Octavia. Чешкият модел беше тестван от екипа на YouTube-канала km77.com, като не успя да се справи с изпитанието с нужната скорост.

За да се счита тестът за успешен, автомобилът трябва да успее да заобиколи препятствието и да се върне обратно в траекторията си със скорост от 77 км/ч., при това без да удари някой от конусите. В случая, Skoda Octavia се справи при 74 км/ч, но след това удари два от конусите.

При по-ниските скоростни чешкият лифтбек, макар и доста трудно, успява да се вмести в обозначенията на полигона. При 75 км/ч обаче Octavia закачи едно от колелата още при първата си маневра.

Така "Лосовият тест" взима поредната си жертва сред популярните модели на пазара. Изпитанието се оказва проблем за автомобили от различни класове, дори и за такива, които могат да се похвалят с високи продажби.

Снимка и видео: km77.com

fallback
  • #59
    Реалист ( преди 2 години )
    Как сравнявате Октавия с Пасат, при положение, че Супърб е от класа на Пасат, а Октавията си е на практика Джета...
  • #58
    Ясен ( преди 2 години )
    km77!?!?!?!? Кои са тия?
  • #57
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Тя са клати кат лодка ва
  • #56
    Шкода ( преди 2 години )
    Проваля се на теста,но в България е кола на годината.Егаааати журито :)
  • #55
    Шкодажия каращ служе ( преди 2 години )
    Шкодите са хубави автомобили, но последната платформа и на супърб и на октавия не случайно се предлагат 4х4 лично аз съм се завъртал многократно проблема е от дългото междуосие и кофти разположения двигател
  • #54
    анонимен ( преди 2 години )
    Уф, то само това да и е проблема!
  • #53
    до оня с esp'то ( преди 2 години )
    Виж провери да изключиш есп-то и да се намъкнеш с 50-60 в кръговото и ще си дадеш сметка че се е включвало ама не си разбрал.
  • #52
    глас от тъдява ( преди 2 години )
    От км.77 са ви го казали - шкодата е "обута" с бричстоун туранза , които като цяло дават лоши резултати- мнение на хора във форумите, така и сред специалистите.
  • #51
    #53 ( преди 2 години )
    средно разположеното на рено-алпината е само минджата на капака! щото целта на средно-разположените ДВГ е по-стабилното поведение на пътя, което вкл. особено лосовия тест.
  • #50
    Карач ( преди 2 години )
    Само Волво, преминава лосовия тест без проблеми всеки път! Волво е най коравата серийна кола на земята!
fallback
Последни