fallback

Водороден Hyundai постави рекорд сред електромобилите

Кросоувърът Nexo успя да измине 887,5 км с едно зареждане

Сериен кросоувър Hyundai Nexo, управляван от австралийския пилот Брендън Рийвс, постави рекорд по пробег с едно зареждане сред електромобилите. Той измина разстоянието от Есендън Фийлдс (предградие на Мелбърн) до градчето Броукън Хил, което е 887,5 км.

Рекордът беше отчетен от бордовия компютър на автомобила, чийто показания се разминават от тези на GPS-системата. Тя показва 903,4 км, докато според Google Maps разстоянието е 905 км. Във всички случаи, това е много повече от обявеният от Hyundai пробег от 666 км за този модел.

Пътуването на Рийвс е продължило 13 часа и 6 минути, като средната скорост е била 66,9 км/ч. За това време Hyundai Nexo е изразходвал 6,27 кг водород и е пречистил 449 100 литра въздух.

Предишният рекорд беше записан през 2019 година от френския въздухоплавател Бертран Пикар. Неговият Hyundai Nexo успя да премине 778 км с едно зареждане, което е със 109,5 кг по-малко от постижението на австралиеца.

Въпреки, че кросоувърът Nexo не е разпространен в Австралия, властите в столицата Канбера и териториите около нея използват 20 такива машини. В самия град има само една зарядна, а втора се строи в момента в столицата на щата Куинсланд - Бризбейн. Планира се появата на станции и в други градове.

Снимки: Hyundai

fallback
  • #10
    Батко ( преди 2 години )
    Очаквам с новите газанализатори най накрая да се приключи с нафновите печки .
  • #9
    radko ( преди 2 години )
    Измерват в преведената статия разстоянието в километри,после в килограми и т.н.!
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    До 6: Автоомобилите с водородни горивни клетки са електромобили. До 3: Това е рекорд с едно зареждане, Бьорн дозарежда няколко пъти за да направи 1000 км.
  • #7
    До 7 ( преди 2 години )
    Евро 6 дизела отделя няколко пъти повече азотни окиси от атмосферен бензин нормална инжекция модел 2005. Пише си го в талона. Така че не ръси акъл колко са му никакви емисиите
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    С твоя дизел може да си изминаваш и 2500км докато не го забранят....шанс.....почти 100%.
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    При средна скорост от 67 км/ч с моя дизелов автомобил ще мина над 1500 км... Евро 6... емисии почти никакви
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Стига с тоя бьорн бе псевдонорвежеца от китайски произход да се чуди човек коя мкя го е срла
  • #3
    kvy1111 ( преди 2 години )
    Теслата по черен път ли е карала???
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Значи 900 км за над 13 часа. Бьорн изминава с Тесла 1000 км за 10:30 ч., като това време включва зареждането. Т.е. повече км, за по-малко време и с достатъчно време за почивки и хранене. Браво, водородна кола! Ти си бъдещето!
  • #1
    RD ( преди 2 години )
    Само не разбрах как пречиства въздуха. Прави дъжд?
fallback
Последни