IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният VW Tiguan Allspace порасна на размери

Кросоувърът със 7 места получава богато допълнително оборудване

VW Tiguan все още е най-успешният SUV в Европа и един от най-успешните модели в този клас световен мащаб. Той дебютира през 2007 година, като оттогава са продадени 6,4 млн. бройки.


VW Tiguan Allspace


През 2015 година излезе второто поколение, което е изградено на платформата MQB, а две години след това се появи и версия Tiguan Allspace. Тя е с увеличено със 110 мм междуосие и 7 места в салона. В края на миналата година стандартният модел беше обновен, а сега дойде време същото да се случи и с Allspace.

Тъй като двата варианта са технически идентични до голяма степен, промените по 7-местната версия повтарят тези на стандартния Tiguan. Предната част е преработена, като това добавя 22 мм към дължината на кросоувъра, но вътрешните размери не се променят. Появяват се обаче нови матрични LED-фарове, наречени IQ.Light.


VW Tiguan Allspace


Светлините за мъгла вече са интегрирани в стандартните LED фарове с допълнителни LED дневни светлини. Нови са още 18-цоловите лети джанти, както и двата допълнителни цвята, предлагани за модела - Oryx White и Kings Red.

Революция при двигателите не се случва, като Tiguan Allspace не се предлага с "мек" (MHEV) или зареждащ се (PHEV) хибрид. Единствената новост е версията 1.4 eHybrid от стандартния Tiguan. Появата на спортна модификация R с двигател 2.0 TSI с 320 к.с. е малко вероятна.


VW Tiguan Allspace


Така гамата на Allspace включва 2,0-литрови TDI двигатели, развиващи 150 или 200 к.с., като се са свързани с двоен SCR каталитичен преобразовател с впръскване AdBlue. Дизелите се предлагат със 7-степенна DSG скоростна кутия, като по-мощният вариант стандартно е оборудван със система за задвижване на четирите колела.

Промените в оборудването обаче са доста. Базовият вариант получава нов многофункционален кожен волан, автоматично управление на дългите светлини, информационно-развлекателна система с дисплей от поне 8,0 инча, онлайн-услуги, адаптивен круиз-контрол и асистент за аварийно спиране.


VW Tiguan Allspace


Интериорът напълно повтаря този на фейслифта на Tiguan без опцията за седем места. В Allspace всички функции за климатизация, отопление и вентилация вече се контролират чрез нов дигитализиран модул в централната конзола. Сензорните повърхности и плъзгачите поемат функцията на копчета и бутони. Отдолу вече има две осветени USB-C порта и място за безкабелно зареждане на смартфона.

Актуализирани са и асистенти на водача, които VW предлага като комплекс IQ.Drive. Новите компоненти в него са системата за подпомагане на шофьора Travel Assist, която може да управлява, спира и ускорява автомобила до 210 км /ч. Адаптивният круиз-контрол работи със сигнали от предната камера, както и с GPS-навигацията, като предупреждава водача за особеностите на пътя пред него.

Още снимки на обновения VW Tiguan Allspace - вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500