IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 спортни коли, които изглеждат бързи, но не са!

Ускорението от 0 до 100 км/ч не е силната страна на тези автомобили

Повечето впечатляващи спортни автомобили, произведени през миналия век, предлагат страхотна производителност, комбинирана с елегантен и агресивен външен вид. Това е причината, поради която техните дизайнери са принудени да полагат повече усилия от обикновено. Защото, страхотният екстериор трябва да отговаря на мощността на колата.

Не всички екзотично изглеждащи автомобили обаче са наистина бързи и през годините има много примери за това. В следващия списък са включени именно такива модели - те са агресивни на външен вид, но няма как да се гордеят с ускорението си от 0 до 100 км/ч.

10 спортни коли, които не са толкова бързи, колкото изглеждат (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Той ( преди 2 години )
    Маздата за 230 коня ,6.3 даже е бързо...камо ли за кола преди 15 години.за сравнение октавия rs с 230 коня прави 100 за 6.8сек.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Оги ( преди 2 години )
    Поредната *** "статия"
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За мен е важно скоростната кутия да е добре разчетена .Дръгелчето ми на трета с 50 км/ч докато го настъпя на входа на магистралата и е на 110.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Петко ( преди 2 години )
    Матрата даже е доста красива. Иначе, като човек карал различни автомобили ми се струва, че всичко ширпотреба под 8 сек до 100км/ч е бързо. Такова усещане се създава, поне за мен.
  • #5
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    90% от колите са от 80-90 години на миналия век, ниско бюджетни, с претенции да са коли за разпускане и забавление! И са точно такива! Може да не блестят с ускорение но имат страхотно пътно поведение! Изключително глупаво е да сравняват с днешните стандарти за ускорение!!!
  • #4
    20 rate up comment 3 rate down comment
    F.D ( преди 2 години )
    Rx8 може и да не е толкова бърза на спецификации обаче оборотомерът е до 10 хиляди и колата ги пълни с желание а двигателят вади звук като от мотоциклет (не точно но напомня) и най добре се държи между 7000 и 10000 оборота когато полудява.Има го много много спортното усещане и най-вече лекотата с която може да настъпиш газта до долу и да се наслаждаваш на звук и ускорение.Все пак е 1.3. Мотоциклет.Ама по сигурен.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да добре,Smart roadster 700 куб.см.и 810 конски сили.
  • #2
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    0-100 е критерий за чикибойци. Затова и толкова много обясняват как електричките били големата работа! Това е за некадърни шофери, за които трябва по един *** и криво ляво успяват да поддържат права линия но на всеки завой спират да пренесат колата щото нямат умения!
  • #1
    19 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Навремето имах Жигули с "големия" двигател 1 300 куб. см. Даваш газ - тя мисли, после тръгва, двигател вие на умрело а имаш чувството, че ако се затичаш ще я изпревариш!