IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последните мохикани - моделите с V12, които все още са на пазара

За съжаление на истинските ценители, техният брой продължава да намалява

Масивните 12-цилиндрови автомобилни двигатели са еталон за мощност, въртящ момент и перфектни динамични характеристики. Подобни агрегати могат да са както много спортни, инсталирани в съответния тип коли, или да носят висока доза комфорт и стабилност, когато са под капака на някоя луксозна лимузина.


v12


Автомобилният свят днес е в ера, в която големите двигатели се считат едва ли не за нещо срамно, тъй като, съгласете се, няма как да бъдат икономични или да са с ниски вредни емисии. На пазар, в които все повече се налага електрификацията, която пък на свой ред последва т. нар. "даунсайзинг" на двигателите с вътрешно горене, агрегатите с дузина цилиндри стават все по-голяма рядкост и се предлагат от малцина производители. Които пък, малко по малко ги изтеглят от гамите си, оставяйки ги само на специални модели или зачерквайки ги напълно.

В галерията ни ви представяме 10 автомобила с V12 двигатели, които все още се предлагат на пазара. За някои от тях заявката е да останат такива, каквито са поне в обозримо бъдеще, а други са на път да отидат в историята в не много далечно време:

Автомобилите с V12, които все още са на пазара (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Голям праз ( преди 2 години )
    Pagani също се продават с v12. Ламбо щели да преставят 2 модела v12 тази година. От Top Gear като се хванаха да се правят на автомобилни пророци - не спряха. Иска им се да се сбъдне тяхното. Може и да се, ама кофти нагаждат пазара с техните мнения.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Голям праз ( преди 2 години )
    То реално днес има толкова v12 модела, колкото преди 10 години. SL и CL само ги няма, ама те като модели ги няма в момента.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всеки производител на тези двигатели заслужава само едно - Браво.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    След 10-ина години очаквайте статия-"Последните мохикани-моделите с 3 цилиндъра,който още са на пазара."