IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на Audi R8 и TT е под въпрос

Шеф в компанията обяви, че иконите от миналото нямат гарантирано място в гамата

Още преди време от Audi обявиха, че нямат нищо против превръщането на R8 в електрическа суперкола, в която вероятно би имало смисъл. Това обаче изобщо не е потвърждение, че моделът ще намери място в гамата на марката. Сега тази позиция беше потвърдена от директорът по продажби и маркетинг на компанията Хилдегард Вортман.


Audi R8


В интервю за Top Gear тя потвърди, че Audi има намерение да пусне 20 нови електрически модела на пазара в близките години, като 4 вече бяха представени, а някои от тях дори са в продажба. Електрическото R8 обаче явно не влиза в най-близките планове на компанията.

„R8 е икона за нашата марка, но иконите от миналото не са непременно икони и на бъдещето. Наследникът на R8 няма да бъде само R8 с електрически двигател. Този автомобил трябва да е с качествата на R8, но напълно различен", коментира Вортман.

От думите на топ-мениджъра става ясно, че не е изключено, R8 никога да не получи наследник. А ако има такъв, той ще е електрически и ще бъде различен спрямо сегашния модел. Същото важи и за друг легендарен автомобил на марката - TT, чието бъдеще е под още по-голяма въпросителна, тъй като интересът към колите от тази клас намалява.


Audi TT


„Положението с TT е същото - това е един автентичен и силно емоционален автомобил, но клиентите се промениха и светът се отдалечи от роудстърите", каза още директорът по продажби на германската компания.

Снимки: Audi

0 от 500