IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите коли с ретро дизайн

От Fiat 500 до G-класата: машините, при което вдъхновението от миналото определено работи

Връщането към миналото често е силен инструмент на маркетинга. При автомобилите ретро вълната започна през 90-те, когато някои производители взеха да залагат на носталгични нотки от времето на "истинските" коли, за да привлекат нови или да си върнат изгубени клиенти. Понякога нещата се получават доста добре, а друг път сме свидетели на грандиозни провали.


ретро дизайн
  
  
И до наши дни може да се открие богата гама автомобили с ретро дизайн. Някои от тях са модернизации на дизайнерки класики, докато в други просто откриваме леко загатнати черти от предшествениците. В галерията по-долу ви представяме някои от най-добрите дизайнерски изпълнения в съвременни модели, вдъхновени от "старата школа":


Най-популярните съвременни коли с ретро дизайн (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Е.т ( преди 2 години )
    Lancia Stratos Уникален спортен Автомобил
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха недодялан Лотус, по-добро настроено шаси от това на Лотус трудно ще намериш! Малко повече се вълнувай, аз харесвам алпин-а, но Лотус е много по-добрият автомобил. И не случайно споменавам Лотус, защото са преки конглокенти.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 5 като продължение към коментара ми под 6,Лотус дори не се произвежда,а цената на най-върховата версия на Алпин е с 7000 евра пониска от базовата на Евора,която за модел С достиг 89000 евра за базата 80 хиляди,а за сравнение Алпин с всички екстри е малко на д 74 х. евро.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 5 да сравняваш красивия Алпин с недодялания Лотус е просто несерьозно,а ето нещо за четене и обогатяване на знанията:На 24 май 2017 г. китайската мултинационална компания Geely обяви, че взема 51% контролен дял в Lotus. [17] [18] Останалите 49% са придобити от Etika Automotive . [19]През януари 2021 г. компанията-майка на Lotus Geely обяви съвместно предприятие с Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance и тяхното алпийско подразделение за разработване на гама от електрически коли.
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    Чак пък да не е скъп Аплин-а... В един ценови клас са с Lotus. А Lotous са невероятни коли, колкото и да е добър Aplpine, не може да се сравняват. Едиснтвено по-голямата рядкост на модела е негово основно преимство.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Алпинът е голям красавец на живо и не е скъп на запад.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Единствената ретро кола, която видях е Нисана от първа снимка. По-голямата част от другите са си супер коли, но не и ретро!
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    Искаш да кажеш че Г-класата е "додялан" автомобил? Хахаха
  • #1
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На фона на европейските, останалите с малки изключения, изглеждат като недодялани!!