IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради липса на чипове Peugeot връща аналоговите прибори на 308

Използването на по-стара технология ще намали цената на модела

Компанията Peugeot ще спре да поставя цифрови приборни панели и ще ги замени с аналогови, докато се опитва да се с глобалния недостиг на полупроводникови чипове. Промяна ще засегне само представени преди около месец модел 308.


Peugeot 308


"Това е добър и бърз начин да се преодолее истинска пречка за производството на автомобили, докато кризата с чиповете не приключи", коментира говорител на концерна Stellantis пред Reuters.

Глобалният недостиг на чипове вече наруши производството на модела 308 във фабриката на Peugeot в Сошо, като се наложиха някои спирания спирания. Заради пандемията търсенето на полупроводникови чипове по света скочи рязко и доставчиците все още не могат да се справят с недостига им.


Peugeot 308


От Peugeot заявиха, че 308 с аналогови прибори ще се появи в края на май, тъй като компанията ще запази наличните чипове за цифровите панели за най-популярните си модели - като 308, например. На клиентите ще бъде дадена отстъпка от 400 евро заради използваната по-стара технология.

Снимки: Peugeot

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Maho ( преди 2 години )
    Оставащ*
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Maho ( преди 2 години )
    Аз също карам кола с дигитално табло 10,5", но не е Пежо. Изключително удобно, особено за навигацията. Иначе както си го настроя. Дали като аналогов, дали семпло само със скорост и оставаш пробег или пък само с оборотомер и Kw. Супер екстра си е.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Мухлясал Виц ( преди 2 години )
    Социализм, комунизма и капитализма се срещнали. Социализмът казал: днес се редих на опашка за дефицитни чипове. Капитализмът попитал "какво е това опашка?", а комунизмът попитал "какво е това чипове?"
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    12, точно поради тази причина трябва да може да се избира. Ти например имаш нужда от информация, де да те знам нямаш ли радио или телевизор, че я чакаш на арматурното си табло - давай 1000 евро. На мен ми трябва да знам скоростта и оборотите - и хоп - пестя 975 евро (25 евро за евтина пластмаса и 2-3 стрелки). Истината е, че аналоговите прибори са по-скъпи. Другата истина е, че таблетите са под 50 лв - не знам пипал ли си някога таблет в кола, но са доста по-зле от телефоните като лаг.
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дано навеки да им продължи недостига на чипове. Въпреки, че няма особена пазарна логика някой да слага аналогови прибори, при положение, че таблет от 50 лв го пробутват като екстра за 1000 евро.
  • #10
    3 rate up comment 8 rate down comment
    meripic ( преди 2 години )
    Абе друго си е дисплея да ти дава всякаква информация от която имаш нужда, а не тези стрелки като на Лада!!!!
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Грешки, двусмислия. Запазена марка на сайта ви. Стегнете се малко!
  • #8
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Ъ ( преди 2 години )
    Заради липса на кабели, да не върнат и манивелата
  • #7
    41 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    друго си е стрелка с красива подсветка, да не дразни очите като всички дисплеи, пред които така и така сме принудени да висим денонощно. Поне като шофираме да имаме милост към зрението си
  • #6
    31 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не съм се качвал досега в кола, където тея дисплеи да не са създавали усещане за евтин китайски таблет. Надявам се това или да изчезне завбъдеще, или просто да ми се притъпят сетивата, но в момента е безпардонно неприятно.