IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15-те най-атрактивни електромобила от салона в Шанхай

Моделите на ток стават все по-важна част от гамата на водещите производители

Автомобилният салон в Шанхай винаги е бил доста атрактивен, като последните години традиционно стана арена и на световни премиери. А тазгодишното издание на изложението още важно, тъй като фактически е първото "живо" събитие от глобално значение, след като корона-кризата и тази пролет ни лиши от някои от най-известните арени за представяне на нови коли.


електромобили шанхай


И докато преди време следяхме основно премиерите на глобалните играчи и европейските компании, то отскоро започнаха да излизат и доста атрактивни машини, дело на китайски производители. Но с дизайн и технологии, на които могат да завидят мнозина от традиционните компании в бранша.

Разбира се, в последно време електромобилите са тези, които диктуват модата (ана места - и пазара) на автомобилния свят. Особено в Китай, където търсенето на машини с нулеви емисии нараства почти истерично. И за това не е изненада, че голяма част от премиерите на нови модели бяха именно на задвижвани от батерии и електромотор возила.

В галерията по-долу се опитахме да съберем 15 от представените в Шанхай електрически коли, които ни се струват най-интересни и важни:

15-те най-атрактивни електромобила от салона в Шанхай (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Женева и Франкфурт започнаха да западат покрай кризата в автомобилните продажби, която се развихри покрай Евро 6. Подозирам, че цената на изложбена площ при тях е в пъти по-голема, отколкото в Китай, където вероятно събитието е субсидирано от партията, за да се показва колко е велика държавата. Иначе ако гледаме пазара, Европа води в електрифицирането, т.е. интерес има.