IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайна сделка: Мъск е канил шефа на Volkswagen да ръководи Tesla

Какво ли щеше да се случи, ако милиардерът и Херберт Дийс бяха обединили сили?

Светът на електрическите автомобили в момента се ръководи от две компании - Tesla и Volkswagen, и съответните от техните изпълнителни директори - Илон Мъск и Хербърт Дийс. Какво обаче би могло да се случи, ако те бяха обединили сили? Оказва се, че такава възможност е имало още през 2015 година, разкрива изданието Business Insider.


Илон Мъск и Херберт Дийс


По това време Дийс решава да напусне BMW, където е прекарал повече от 15 години, за да търси ново предизвикателство. Мъск научава за решението му и се свързва с него, като го кани да стане главен изпълнителен директор на Tesla. Това е позиция, която милиардерът заема сам в момента, но често признава, че не я иска. И продължава да търси подходящия човек за нея.

Според информацията, Мъск дори изпраща готов договор на австрийския мениджър, който е получил предложение и от Volkswagen. Какво точно се е случило след това, не се съобщава, но явно Дийс избира офертата от Германия вместо тази от Калифорния. По-късно, вече като шеф на групата Volkswagen, той признава, че е имал и предложение от Tesla.

Въпреки това, шефът на Volkswagen запазва отличните си отношения с Мъск, като двамата се виждат лично няколко пъти след това. Историческа остава срещата им на летището в Брауншвайг в близост до Волфсбург, където Мъск каца с частния си самолет, а след това тества VW ID.3.

Снимка: Motor1

0 от 500