IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци се сбогуваха с BMW M2 Competition

Ателието Lightweight Performance напомпа купето до 740 к.с.

Германското тунинг-ателие Lightweight Performance представи своя доработка на купето BMW M2 Competition, при която двигателят на автомобила е с мощност 740 кс. и 880 Нм. Проектът носите името Finale Edition, като при него мощността е увеличена два пъти, въпреки че за основа е взета версията с 6-степенна механична скоростна кутия.


BMW M2 Lightweight Performance


Инженерите на Lightweight Performance сериозно са напомпали битурбо-мотора с 6 цилиндъра S55. Заменени са основните система на агрегата, както и двата турбокомпресора и крайният резултат е допълнителни 330 к.с. Максималният въртящ момент също е увеличен с 330 Нм.

Ходовата част на спортното купе също е преработена основно, като тук са участвали и специалистите от компанията Eibach. Променени са не само пружините и амортисьорите, но и охлаждането на спирачките. Окачването Eibach Pro Street Multi е регулируемо, като в зависимост от условията пътният просвет може да се променя.


BMW M2 Lightweight Performance


На външен вид преработеното M2 на Lightweight може да бъде разпознато по 19-цоловите джанти, червените спирачни механизми от каталога M Performance, карбоновите предни "криле", спойлера, дифузьора, предния сплитер и капака.

Салонът също е променен основно - отзад са поставени седалки от M2 CS, воланът е обшит с алкантара, появили са се нови педали и лост за смяна на предавките.

Още снимки на напомпаното купе - вижте в галерията:


Динамичните характеристики на BMW M2 Competition Finale Edition остават в тайна, като не се съобщава и теглото на купето. Като ориентир може да служи показателят 1550 кг., като едва ли форсираният до 740 к.с. мотор е позволил сваляне на килограми. Цените на автомобила ще бъдат съобщавани само на клиентите.

Снимки: Lightweight Performance

0 от 500