IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Тунис направиха кросоувър от фибростъкло за 13 000 долара

Моделът Iris засега е единственият в гамата на местната компания Wallys (ВИДЕО)

Компанията Wallys от Тунис стартира продажбите на кросоувъра си Iris, чиято каросерия изцяло е направено от фибростъкло. Тя се прави в африканската държава, докато задвижващите агрегати и оборудването се внасят от Франция.


Wallys Iris


Цената на Iris стартира от 13 000 долара, като това е един от най-евтините модели в държава, в която повечето хора не могат да си позволят дори автомобил втора употреба, съобщава Business Insider.

Фирмата Wallys е основана още през 2006 година, когато произвежда 20 автомобила. На следващата година бройката е увеличена на 80. Сега компанията представя кросоувър с 3 врати, каросерия от фибростъкло и не особено голям клирънс. Дизайнът на машината е вдъхновен от модели на Jeep - оптиката е взета от Gladiator, а решетката на радиатора - от Cherokee, но с по-малко секции.

Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:

Материалът, от който се плави каросерията на Iris, не струва скъпо, но всеки панел трябва да се шлифова на ръка. Повече от половината цена на базовия модел (7000 долара) се пада на 3-цилиндровия двигател PSA с обем 1,2 литра, развиващ 83 к.с. Максималната скорост е 158 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 13,2 секунди.

За Iris е предвидено богато допълнително оборудване, което може да увеличи цената до 21 000 долара. Предлагат се диодна оптика, защита на предната броня, теглич, панорамен покрив, резервна гума и камера за заден ход. Клиентът може да избира между 10 различни цвята, сред които са ярко-оранжево и виолетово.



Салонът разполага сензорен дисплей и аудиосистема, телефон, отсек за зареждане на смартфон и пожарогасител. Производителят предлага подобрена шумоизолация, специален волан и кожени седалки, като всички тези опции също се доплащат.

Снимки и видео: Wallys

0 от 500