IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Африкански младеж си направи кола за 200 долара

Построяването на автомобила е отнело три години (ВИДЕО)

Младеж на име Кевин от Акра (столицата на Гана) винаги е мечтал да има собствен автомобил, но не е могъл да си позволи дори най-простия модел. Затова решил да си направи сам кола, като използва собствените си ръце, подръчни материали и инструментите, които е намерил. Резултатът от неговата работа показва във видео YouTube-блогърът Дрю Бински.


Направи си сам кола


Кевин събирал детайли и ги сглобявал търпеливо в продължение на три години, докато накрая седнал зад волана на машината. Африканският младеж отбелязва, че направата на автомобила би отнела доста по-малко време, ако е имал пари за закупуване на всички детайли. Построяването на колата е изляло 200 долара на ганаеца.

Каркасът на автомобила е направен от алуминиеви профили, а каросерията от боклукчийски кофи. Впечатляващото е, че колата получава врати тип "крила на чайка", които се използват от суперколата Mercedes-Benz SLS AMG и от електрическия кросоувър Tesla Model X.



В капака тинейджърът е изрязал кръгли вентилационни отвори, а решетката на радиатора е покрита с черна мрежа. В задната част има подобие на дифузьор и голямо антикрило. За окачването са използвани амортисьори от мотоциклет, които помагат на автомобила да се движи по лошите пътища в околностите на Акра. Задвижването на "Келвин-мобила", както е кръстена колата, става с двигател от мотоциклет.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    д-р Исня ( преди 3 години )
    Майката говори добре английски, Ото и той шпреха на англе. Явно са образовани бедни. Колата е добре измислена. По-добре сглобена от повечето Дачии. Тоя да я шитне за 1000 и да почне да сглобява следващата. Не да се моли някой да му даде пари или направо да му направи гараж.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Малко прилича на подвижна тоалетна... Иначе браво на момчето.
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Прилича на Фейк ( преди 3 години )
    Добър пример но е странно и съмнително защото Гана не е чак толкова бедна а е от богатите страни с черно население нормалното там е нещо като северозападна България особено столицата им която е от най-развитите части
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Лошо няма,
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Реалността ( преди 3 години )
    Инфлуенсърките най-напред да прочетат романа "Глад" и да се запознаят с живота в Африка - канска мизерия и нищета. Телефони, молове и кафета ли.. те улици нямат и течаща вода. Бъркат каши с трици колко да оживеят