IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota GR Yaris се представи впечатляващо на "Нюрбургринг"

Малкият хот-хеч даде време от 8 минути и 14,93 секунди (ВИДЕО)

Toyota GR Yaris е един от автомобилите, появили се на пазара през последните месеци, които предизвикват огромен интерес. Малкият хот-хеч вече дори спечели няколко престижни отличия, а сега показа и впечатляващо време на една от най-трудните писти в света - "Нюрбургринг".


Toyota GR Yaris


Най-добрата обиколка на спортния хечбек беше за 8 минути и 14,93 секунди, което е по силите на автомобили като BMW 1 Series M Coupe от 2011 година и Honda Civic Type R от 2016 година. Тези два модела вече са на възраст, но пък мощността на техните двигатели е по-голяма от тази на GR Yaris.

Факт е, че постижението на хечбека на Toyota e далеч от най-добрите постижения на трасето, при които времената падат до 6 минути. Не бива обаче да се забравя, че при GR Yaris електронният ограничител на максималната скорост е поставен на 230 км/ч.



Самият модел е изграден на шаси, за което са използвани детайли от няколко различни платформи на Toyota. Задвижването става с 1,6-литров бензинов турбомотор с 257 к.с., който е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Благодарение на използваните в конструкцията карбон и алуминий, хот-хечът тежи 1222 кг.

Снимка и видео: Sport Auto

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Без значение на времената и, ми не ми харесва, мразя 3 цилиндрови коли колкото и к.с. да са, дори и бмв и3.Една кола трябва да има от всичко по малко, и всеки път като отиваш/отдалечеваш към нея, се обръщаш и я заглеждаш.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    Тази кола, 100% ще се превърне в колекционерска, след някоя и друга година.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 7:GT3 е спортна машина с рег.табела, Турбо е кола за кисели тежкариДо 6:Най бавния хотхеч на 21ви век отива при Тойота Ярис. Дори Рено ги бие като мачка у дирек!
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    230 ( преди 2 години )
    От клипа се вижда, че ограничителя не е проблем. 230 км/ч Яриса достигна само на дългата права в края на обиколката и то за много кратък момент, не повече от 2-3 секунди се движеше с тази скорост, просто и липсва мощност за достигане на високи скорости. Разбира се времето е много добро за автомобил с 3 цилиндъра и 1,6 литра обем. Пълноприводното задвижване на Нюрбургринг а и не само там не носи особено предимство, например Порше 911 GT3 със задно задвижване е по бързо от 911 турбо 4х4.
  • #4
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Непродаваем леген
  • #3
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Radi ( преди 2 години )
    Ако ще и за две минути да направи обиколка си остава куха сапунерка и никой дето има и най малка представа от коли няма да си я купи.Като те пита някоя мадама каква кола караш и ти и кажеш тойота ярис и ще правиш секс друг път .
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Леле, колко си загyбен
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изненадан съм от слабото време.Само с предно предаване Рено Меган РС прави 7:40.1. Вярно има 43 кс в повече но е хем по-тежък / 1381кг /, хем с предно предаване.Явно ограничителя на 230 км/ч дава значителна разлика и трябва да се разкара