IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Grand Duster излиза в два варианта

Стандартният ще е със седем места, а луксозният - с шест

Френският концерн Renault има сериозни планове да стане лидер в световния сегмент не само на компактните кросоувъри, но и при по-големите модели със 7 места. Това стана ясно и от снимки на тестови прототипи на нови версии на Dacia Duster, които бяха публикувани от изданието Motor.es.


Dacia Grand Duster


Засега не се съобщава името на новия модел, който носи заводски индекс Project RJI. Според слуховете, кросоувърът все пак ще се казва Grand Duster, за да запази връзката с познатия модел. Освен с по-големи размери, моделът ще получи и различни фарове и задни светлини.

Като цяло екстериорът ще повтаря този на стандартния Duster, същото се отнася и за оборудването. В Dacia обаче планират да предложат два варианта на кросоувъра - стандартен със 7 места (2+3+2) и луксозен с 6 седалки (2+2+2). При луксозния креслата на втория ред ще бъдат разделени.


Dacia Grand Duster


Засега не се съобщава нищо за гамата двигатели на бъдещия модел, но се очаква тя да бъде идентична с тази на познатия Duster. Със сигурност в нея основна роля ще играе 1,3-литровият бензинов турбомотор, който се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор. Производството на кросоувъра ще бъде съсредоточено в завода в Питещи (Румъния), а продажбите ще стартират през 2022 година.

Снимки: Twitter/Motor.es

0 от 500