IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещото BMW X8 изглежда огромно и ще се зарежда с ток

Големият SUV ще бъде и най-скъпият модел в историята на марката (ВИДЕО)

Все още BMW не е потвърдил официално появата на нов SUV-модел - X8, който ще бъде и флагман на марката, но доказателствата за неговата разработка се увеличават. Ново видео, публикувано в Instagram-профила kurt.muc, показва прототип на баварската марка, който се тества някъде в околностите на Мюнхен.


BMW X8


Краткият клип осигурява бърз поглед към екстериора на огромния всъдеход. Ако се съди по регистрационните номера, това е различен автомобил от заснетите по-рано прототипи. Машината е покрита с камуфлаж, от който трудно може да се добие представа за екстериора, така че ще се наложи да изчакаме официалното представяне.

Става известно нещо друга обаче - този SUV е електрифициран, като ясно се виждат стикерите с надпис „Hybrid Test Vehicle“, както и портът за зареждане на предния калник. Ако информациите до момента са верни, топ-версията на X8 ще получи хибридно задвижване на базата на 4,4-литровия V8 двигател. Съвкупната мощност на агрегата ще бъде около 750 к.с.



Засега не е ясно и кога ще се състои премиерата на всъдехода, който вероятно ще бъде и най-скъпият сериен модел в историята на BMW. Предполага се, че това ще стане преди края на тази година, а продажбите ще стартират едва през следващата.

Снимка и видео: Intsgram, BMW Blog

 

 

 

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 3 години )
    А ти ще можеш ли??Едва ли.
  • #7
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Opa ( преди 3 години )
    Какво ви вълнува как изглежда.Така или иначе всички в сайта няма да може да си го купите.Или в най добрия случай след 20 години ако има живи екземпляри от модела
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 3 години )
    Ти правиш ли разлика между електрифициран и електрически?!За какво са му били "ноздри".Хората са написали,че ще е хибрид с V8 двигател.Ама чукча не читател.................
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до предните ( преди 3 години )
    BMW имат в производство толкова модели, реализират такава печалба, че подобни твърдения са нелепи и смешни! Освен себе си познавам още неколцина българи работещи в в тая фирма - вие от там изобщо не си и представяте мащаба на фирмата BMW!!
  • #4
    4 rate up comment 12 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Ужас. За какво са му ноздри и дизайн на паве на електрически автомобил. Това което са случва при мобилните телефони, ще се случи до 15 г. и при автомобилите. Като гледам БМВ е една от фирмите кандидатки да изпаднат зад борда (освен ако не хвърлят първо там изпълнителният си директор и не назначат някой по прозорлив). Премиумите които продължават както до момента ще заприличат на Vertu телефоните преди да фалират. Със злато и диаманти, но с 1/3 от възможностите на Самсунг и Епъл на 5-на цена ;)))
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    Големо и грозно, типично за БМВ в последно време. Жалко :(
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Стават все по-абсурдни.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    с нетърпение чакам бмв да пуснат маршрутка