IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще купува "зелени кредити" от Tesla

Екологичните квоти са нужни на компанията, за да покрие екостандартите в Китай

Компанията FAW-Volkswagen, която произвежда автомобили на германската марка за Китай, иска да купи "зелени кредити" от големия си конкурент Tesla, съобщава агенция Reuters, като се позовава на свои източници, запознати със ситуацията.


Volkswagen ID.4


Очертаващата се сделка е доказателство за амбициите на Volkswagen да стане лидер на пазара на електромобили. В Китай обаче германците засега предлагат предимно автомобили с двигатели с вътрешно горене и не могат да се възползват от система за "зелени кредити", които стимулират автомобилните компании да произвеждат повече електромобили.

Това е и причината много от компаниите да закупуват екологични квоти дори от своите основни конкуренти, какъвто е случаят с Volkswagen и Tesla. Американският производител заработва сериозни суми от продажбата на своите квоти, при това не само в Китай, но и по цял свят. Приходите на Tesla от подобни сделки само за 2019 и 2020 година се изчисляват на повече от 3 млрд. долара.

Засега не се съобщава колко "зелени кредити" иска да купи Volkswagen. Плановете на компанията предвиждат до края на годината да започне да произвежда 5 свои електромобила от семейството ID на територията на Китай.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тесла учи фауве как да прави ел коли. Тесла продава зелени квоти на фауве. Мъск на гости на фауве да им инспектира ел бръмбара. Абе тия от фауве, кво щяха да правят, ако не беше тесла?
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колко квоти щял да купи фауве - ами колкото има, че с тоя clean diesel, хич не са добре нещата...
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В сравнение с фауве, тойота е свръхтехнологична. Каквото фауве вкарват сега в производство, тойота го прави от двайсет години. Още чакаме 42-та ел модела на немската пирамида.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Хех, а пък анонимната форумна вагонека се загрижила за Тойота дето са най-богатия и технологично напреднал автопроизводител - ха-ха-ха-ха!
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Безпомощност по немски. След "големите" инвестиции в електромобили ще си плащат на конглокенцията. Абсолютни шутове са вагонетките. Дължат съществуването си единствено на корумпирания ЕС който не им наложи глоби за канцерогенните дизели като в щатите.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А едно време се ебавахте с Фиат-Крайслер, ама май им вървите по стъпките.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    Браво на вагините. Развиват библиотекарския бизнес с картончета!