fallback

Geely показа с какво ще конкурира Tesla

Първият модел от марката Zeekr ще има пробег от 700 км

За китайската марка Zeekr, която собственост на Geely, се заговори преди по-малко от месец, а сега компанията разкрива първия си сериен модел.

Това е голямо комби с индекс 001, което всъщност представлява леко преработен вариант на прототипа Lynk&Co Zero, дебютирал през миналата година. Той също е с електрическо задвижване, като подробности за агрегатите му ще станат ясни при премиерата на 15 април.

Китайците обясниха, че концептуалният Zero още от самото начало е бил подготвян за марката Zeekr и това дори е зашифровано в името на прототипа. Първите две букви в името на марката и модела съвпадат, като Ze е съкращение на "зиро" (нула), "Е" означава "electric" (електрически), а Kr е химическият елемент криптон.

Самият Zeekr 001 има дължина от 4,95 метра, а разстоянието между двете оси е 3 метра. В основата на модела е платформата Sustainable Experience Architecture (SEA), като пробегът с едно зареждане на батериите е до 700 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди.

Появата на нов бранд в гамата на Geely Group означава, че китайският производител вече разполага с две премиум-марки - Lynk&Co и Zeekr. Първата ще се занимава с производство на хибриди, а втората на електромобили, които ще трябва да се конкурира с моделите на Tesla.

Снимки: Geely

fallback
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    Гот са всички koнкypeнти, но общото между тях, е че са като катакомби вътре. Големи врати, малки джамове. И това е при всички, сувчета-мувчета и т.н.
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Точно така си представях, че ще изглежда Модел 2. Китайците успешно прилагат стратегията "първо се научи да копираш, а после да създаваш".
  • #7
    До 3 ( преди 3 години )
    Леко с дезинформацията! Чак собственици на Мерцедес не са, акционери - да! Но между двете има балкан разлика!!!
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Е ти ако ги продаваш само някъде няма да е рентабилно.Така че зависиш и от моя квартал
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    До: 4Това за вашия блок и квартал ли? Малииии!...тогава трябва незабавно да спрем на световно ниво разработките и внедряването на ел. автомобили!
  • #4
    Гоуст ( преди 3 години )
    Ел пазара е обречен.Колко хора могат да си заредят колата вкъщи много малко.
  • #3
    @1 ( преди 3 години )
    Леко с обидите.Това са собствениците на Volvo и Mercedes.Най-вероятно работиш за китайци без да знаеш.Идеята ми е че преди да изказваш мнение е хубаво да прочетеш малко.Аз лично не съм им фен на китайците и ме е яд, че Европа губи своето предимство в много сфери на технологиите.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Телевизор на колела - какво да й гледаме на тази "кола" и на другите електрокари: всичките са еднакви... :-(
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    все си мисля, че има място за по-голям телевизор
fallback
Последни