IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа серийния си пикап

Дизайнът на Santa Cruz повтаря този на новия Tucson

Компанията Hyundai публикува изображения на серийния си пикап Santa Cruz, чиято поява се очаква от 2018 година. Автомобилът се различава значително от едноименния концептуален модел от 2015 година, като предната му част напълно повтаря новия Hyundai Tucson.


Hyundai Santa Cruz


Външният вид на пикапа е изцяло във фирмения стил на Hyundai, който получи името Parametric Dynamics. Неговата особеност са трите странични линии, които се съединяват в една точка. От Tucson е заета и решетката на радиатора с мрежа от трапецовидни елементи, обединени с дневни светлини. Носещата конструкция и шасито също са от Tucson.

Все пак някои от характерните черти на концептуалния модел са пренесени и на серийния Santa Cruz. Например, запазена са формата на страничните прозорци и силуетът на задната стойка. Пикапът ще се предлага с 4 врати в кабина с 2 реда седалки.


Hyundai Santa Cruz


Основният пазар за Hyundai Santa Cruz ще бъде Северна Америка, където автомобилът ще се предлага с бензинови двигатели с обем 2,0 и 2,5 литра. Задвижването ще е предно с муфа за заключване на задна ос. Твърде възможно е и появата на модификация с 3,0-литровия турбодизел от Genesisе GV80.

Пикапът ще се сглобява в американския завод на Hyundai в щата Алабама, а като основни конкуренти се сочат Toyota Tacoma и Ford Ranger, както и все още неизлезлият на пазара Ford Maverick.


Hyundai Santa Cruz

Снимки: Hyundai

0 от 500