IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis представи ефектно електрическо купе

Концепцията X загатва дизайна на бъдещите модели на марката

Genesis представи в Лос Анджелис нов концептуален автомобил, носещ скромното име Х. Прототипът представлява ефектно купе, в чиито дизайн максимално е впрегната новата фирмена естетика "ателетична елегантност". Новият модел е с електрическо задвижване, като шансът да видим подобна серийна машина засега е под въпрос.


genesis x


Genesis X е петият концептуален модел на луксозното подразделение на Hyundai, което се отдели като марка не много отдавна. Машината е с издължен и нисък профил, а в дизайна има и добре познати, и изцяло нови решения. Много отличително е светлинното решение на предницата, чиито диоди са изтеглени в дълга линия чак до края на калниците. Самите кланици пък са в общ блок с предния капак.

И ако все пак се чудите защо на електромобил му е нужна радиаторна решетка и капак, то, извън естетиката, напомняща за настоящите коли с ДВГ, е заради максимална оптимизация на въздушните потоци.


genesis x


Идеята на новия прототип е да е максимално ефективен и екологичен, като от Genesis твърдят, че с тази специфична визия ще може да се повиши възможно най-много пробегът, а въздухът постъпващ в автомобила, ще може още по-ефективно да охлажда акумулаторите.

В салона откриваме фокусиран към водача кокпит, който буквално ви обгръща. Основните контролни функции са разположени ергономично в тази "клетка", завършена с високо разположена "плаваща" централна конзола, на която се намират селектора за задвижващите режими и старт-бутона за активиране на електромотора.


genesis x


От Genesis не дават никаква техническа информация за електрическата задвижваща система. Корейците добавят, че за момента не планират Х да добие формите на сериен модел, а просто дават насоки за бъдещи дизайнерски решения.  Но подчертават, че марката има големи амбиции и ще предложи електромобили във всеки един сегмент на премиум пазара, така че нищо не е изключено.

Повече снимки на Genesis X вижте в галерията:

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Готина кола. Само не знам що ги правят тия високи централни конзоли. Ако качиш някоя кака, как ще си суче врата въобще не ми два на ума.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дя бе ей сега всички ще се втурнат да пълнят гушите на корейските ряботници в лйняния сащ може не и тука
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Bayraktarya-BM-MGGA! ( преди 3 години )
    УАУ! Хем Убиец,хем Крассавец,хем мулти-функционален висококласен ел.изтребител: това е новият /засега прототайп/ Дженезис-Х: класна марка и страхотен вътрешен и външен дизайн от най-високо естетическо естество - ФАКть! Не'ам думи! И само да понамекна леко /ей тъй - м/у другото/, че цената му ще е ТОЧНО ДВОЙНО по-ниска от сродните му/сходни по параметри премиум-модели на ЕВРО-маниФАКтурките!!! И съм убеден,че само в рамките на следващата година-2 феновете на МАРКАТА ще се умножат многократно.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма електрически коли в твоето аграрно бъдеще.
  • #1
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Електрическите коли нямат бъдеще