IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat атакува пазара с модел за под 14 000 лева

Компактният Mobi е изграден на на базата на Fiat Panda и Lancia Ypsilon

Fiat се провали напълно на пазара в САЩ, като резултатите в съседно Мексико също не се много розови. Затова и компанията подготви изцяло нов модел - Mobi, който трябва да донесе успехи в тази държава благодарение на ниската си цена.


Fiat Mobi


Компактният SUV ще предлага на стартова цена от 8735 долара  (13 900 български лева) за базовата версия Easy. Нивата на оборудване Like и Trekking струват съответно 9780 и 10 650 долара, което пак ги прави далеч по-достъпни в сравнение с 500X на американския пазар.

Новият модел се сглобява в завода на Fiat в Бразилия, като е достъпен в 4 цвята - Cinza Silverstone, Bari Silver, Banchisa White и Monte Carlo Red. За разлика от Easy and Like, нивото Trekking предлага покрив, боядисан във Vulcano Black.


Fiat Mobi


Производителят предлага 3-годишна гаранция за модела или пробег 60 000 км, както и 7-годишна безплатна пътна помощ. Двигателят на Mobi е 1,0-литров атмосферен с 69 к.с. и 92 Нм, което вероятно ще отблъсне мнозина. Скоростна кутия е 5-степенна механична, като от Fiat обещават разход от 4,6 л/100 км.

Стандартното оборудване на Mobi включва 14-цолови стоманени джанти и черни пластмасови дръжки на враните. Има още дневни светлини, две въздушни възглавници, регулиране на височината на волана, климатик, ABS, електронно разпределяне на спирачното усилие.

Още снимки на компактния SUV за Мексико - вижте в галерита:

Нивото Like се отличава с лети джанти със същите размери, сензори за пари 7,2-инчов дисплей. При Trekking се добавят дръжки в цвета на каросерията, рейлинги на покрива, регулиране на седалката на водача на височина и нов дизайн на джантите.

В основата на Mobi е платформата, използвана за Fiat Panda и Lancia Ypsilon, като моделът предлага пътен просвет от цели 19 см., което ще му донесе само плюсове.

Снимки: Fiat

0 от 500