IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странните коли за безопасност във Формула 1

През години начело на колоната са се движили дори малолитражки и невзрачни седани

През този уикенд в Бахрейн стартира 72-ия световен шампионат във Формула 1. Пилотите и колите вече бяха представени, затова ще се спрем на друг важен участник в състезанията - колите за сигурност, които се движат пред колоната, когато на пистата се създаде екстремна ситуация.


Aston Martin Vantage


През последните 25 години компанията Mercedes-Benz притежава ексклузивните права за доставка на автомобилите за сигурност. Едва през тази година Aston Martin успя да се намеси и в 12 от състезанията ролята на кола за безопасност ще играе оборудваният с V8 мотор с 535 к.с. Vantage (на снимката), който ще се кара от бившия пилот от сериите DTM - Бернд Майландер.

Съвсем наскоро ви представихме най-забележителни и впечатляващи коли, които са изпълнявали тази отговорна роля. Оказва се, че в историята на Формула 1 има и съвсем обикновени коли, някои от които определено ще ви изненадат.

Най-странните коли за безопасност във Формула 1 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Петъреее, съкровище ( преди 3 години )
    Не може да си "снощен" и да се опитваш да пишеш днешни статии.
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Има само едни фенове които са по тпи от немските и японските и това са италфеновете болни мозъци а фактът е че италианците не могат да правят нито някога са могли да правят коли и няма как да бъде в италия инженерното и научно образование е на нулево ниво.Смао болен мозък може да се кефи на Фаят и другите им окаяни марки
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За да изберат Опел, Рено, Джип и особено фиата бая пачки са играли за рекламата.
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ;) ( преди 3 години )
    Fiat Tempra уникална кола с много добра возия