IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS6 предизвиква Mercedes-AMG GT R PRO на ускорение

Двата автомобила се състезават кой ще вдигне по-бързо 200 км/ч (ВИДЕО)

Комбито Audi RS6 е един от най-забележителните и едновременно с това най-противоречивите автомобили на пазара, защото е много трудно да се оправдае семеен автомобила (да, той може да се използва и като такъв), който ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Това се дължи на неговия 4,0-литров битурбо V8 мотор с 600 к.с.


Audfi RS6 предизвиква Mercedes-AMG GT R PRO


Друго стряскащо в тази кола е нейната цена - над 120 000 евро, което никак не е малко. В същото време това е един много способен автомобил със забележителни характеристики, като новото му поколение беше представено през 2019 година. Сега обаче той се изправя срещу един съвсем различен модел - родения за състезания Mercedes-AMG GT T PRO.

Роудстърът на спортното подразделение на Mercedes е определян като "пистов автомобил за пътя". И в случая той има още едно сериозно предимство пред модела на Audi, защото те не се състезават на 1/4-миля, където системата quattro (4х4) би изравнило възможностите на двете коли. Надпреварата е за това, кой ще развие по-бързо скорост от 200 км/ч.



И двете коли ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, като са с приблизително еднаква мощност - 600 к.с. за Audi и 585 к.с. за AMG GT PRO, така че това би трябвало да гарантира оспорвана и интересна надпревара. А и самото видео е само две и половина минути, така че няма да загубите много време.

Снимки и видео: Autoevolution

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    пич много си зле, личи си, че само подсмърчаш покрай Аудиявно никога не си се качвал на такива коли, а няма и да се качиш!
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За малко се стреснах, че го предизвиква на писта със завои :)
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Божеее! ( преди 3 години )
    Алди предизвикват ускорение единствено в тоалетната при натискане на бутона за водата. Свето и водовъртежа е същия, като при изпускане на завой с тяхното недозавиване!
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пълна скука. Да си премерят способностите по завои, при големи предизвикателства. Един квартален тунинг прави разни коли за 10К еднакво бързи с тея дебелани.