IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot: Няма да има спортна версия на 308

Електрическият вариант постепенно става основният в гамата

Само ден след премиерата на новото Peugeot 308 стана ясно, че френският производител няма да предложи спортна версия на модела. Очакваше се, модификацията GTI да бъде заменена от 308 Sport Engineered, която да бъде с хибридно задвижване, но такава не се предвижда, заяви пред Top Gear продуктовият мениджър на марката Жером Мишерон.


Peugeot 308


"Ако се погледнете пазара на спортните версии в Европа, той се срина напълно заради новия регламент за вредните емисии СО2", обясни Мишерон.

Досега се считаше, че Peugeot ще предложи хот-хеч 308, който да представлява зареждащ се хибрид (PHEV) със задвижване на четирите колела. Според мениджъра обаче "в компанията не виждат пазар за подобен модел". Затова и на върха на гамата ще остане версията с хибридно задвижване и мощност 225 к.с.


Peugeot 308


При премиерата на новото Peugeot 308 беше обявено, че моделът ще получи електрическа версия, но за нея не се съобщава нищо. Сега Мишерон уточни, че именно тя ще играе основна роля на "новата пътна карта на Peugeot". Това е е причината, поради която новото поколение на хечбека е изградено на платформата EMP, която дава повече свобода по отношение на дизайна, технологиите и електрификацията.

Снимки: Peugeot

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Христо ( преди 3 години )
    Супер е Пежото и дизайна не е лош, новата емблема нещо не ме кефи, не изпъква от далеч лъвчето, но може би е въпрос на свикване!
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    цитат ( преди 3 години )
    "Досега се считаше, че Peugeot ще предложи хот-хеч 308, който да представлява зареждащ се хибрид (PHEV) със задвижване на четирите колела. Според мениджъра обаче "в компанията не виждат пазар за подобен модел". - типичното кокошкарско мислене на франсетата и после се чудят що така станали нещата....
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Чак ужас не е но доста анонимно. Предните 308 от далеч си личаха, че са Пежо.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Щом ще е електро защо не го направят със задно предаване? Предното имаше смисъл заради ДВГ.
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ужас!
  • #4
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Альоо жабарето! ( преди 3 години )
    Ми то спортни/бързи версии има и при електричките - справка Тесла, Ауди, новите модели на Мерц, БМВ...ама и аз какво пиша - кво общо има м/у френската ширпотреба и истинските коли!?
  • #3
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Идеалка ( преди 3 години )
    Гроздето е кисело май. Новото Пежо е супер яко.
  • #2
    17 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Карай си Голфа с разстопените фарчета и пластмасата, рециклирана от кутийки за урина и трай.
  • #1
    7 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Отвратителен азиатски дизайн директна кражба от моделите на Мазда и то не че Мазда изглеждат чак толкова зле ами че това изобщо не пасва на ееропейска и още.повече френска марка в частност Пежо ужас.Малии дръпнати фарчета и огромна решетка отпред отврат.