fallback

Екип на Audi направи безумно състезателно комби

Версията RS6 GTO отдава почит на легенда от края на миналия век

През 2020 година 12 студенти по дизайн, работещи в Audi, стартираха проекта по създаването на единственото RS6 GTO. С него екипът иска да отдаде почит на легендата 90 Quattro IMSA GTO от 1989 година, като това вече е факт.

Отборът Auditography, както бяха наречени студентите, е положил доста усилия, като това се вижда както от снимките и видеото, публикувани вчера, така и от техническите характеристики на самия автомобил. В неговата основа е стадартното комби Audi A6 Avant, но в случая широчината е увеличена с цели 14 см.

В салона на най-безумното комби на Audi е поставен каркас за безопасност от състезателната кола, в чиято чест е създадена машината. Има също така седалки Recaro отпред, докато задните са премахнати с цел намаляване на теглото.

Голямата промяна обаче е под капака, където е поставен модернизиран 4,0-литров V8 двигател с двойно турбо, който вече развива мощност от 705 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Това е със 100 к.с. и 100 Нм повече от стандартното RS6, като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развиване на максимална скорост от 310 км/ч.

И ако тези цифри се струват недостатъчно впечатляващи на някой, трябва да уточним, че теглото на този автомобил е цели 2250 кг.

Снимка и видео: Audi

fallback
  • #4
    112 ( преди 3 години )
    Има къде къде по безумни спортни коли така че тази е в категорията посредствени...
  • #3
    Бай Онзи ( преди 3 години )
    Бмв вече го има това ускорение с компетейшъна 625коня го прави за 3сек.ауди винаги са били по назад.
  • #2
    Карач ( преди 3 години )
    Браво!
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Почти отдава или почит дава не се знае.
fallback
Последни