IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Екип на Audi направи безумно състезателно комби

Версията RS6 GTO отдава почит на легенда от края на миналия век

През 2020 година 12 студенти по дизайн, работещи в Audi, стартираха проекта по създаването на единственото RS6 GTO. С него екипът иска да отдаде почит на легендата 90 Quattro IMSA GTO от 1989 година, като това вече е факт.


Audi RS6 GTO


Отборът Auditography, както бяха наречени студентите, е положил доста усилия, като това се вижда както от снимките и видеото, публикувани вчера, така и от техническите характеристики на самия автомобил. В неговата основа е стадартното комби Audi A6 Avant, но в случая широчината е увеличена с цели 14 см.

В салона на най-безумното комби на Audi е поставен каркас за безопасност от състезателната кола, в чиято чест е създадена машината. Има също така седалки Recaro отпред, докато задните са премахнати с цел намаляване на теглото.


Audi RS6 GTO


Голямата промяна обаче е под капака, където е поставен модернизиран 4,0-литров V8 двигател с двойно турбо, който вече развива мощност от 705 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Това е със 100 к.с. и 100 Нм повече от стандартното RS6, като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развиване на максимална скорост от 310 км/ч.

И ако тези цифри се струват недостатъчно впечатляващи на някой, трябва да уточним, че теглото на този автомобил е цели 2250 кг.



Снимка и видео: Audi

0 от 500