IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само в Русия: Porsche опита да излети от третия етаж

Куриозното в случая не е грешката на шофьора, а качеството на сградата

Собственик на Porsche Macan eдва не влезе в историята с полет от третия етаж на многоетажен паркинг. Куриозната сцена се разигра в Москва, на улица Коломенская.
 
  
Porsche Macan, Москва, инцидент
  
  
Инцидентът се е случил при неумело маневриране. Шофьорът видимо е натиснал рязко газта вместо спирачката, по някаква причина включеният в стандартното оборудване автоматичен спирачен асистент не е сработил, и колата е пробила стената на третия етаж на паркинга, 12 метра над земята. За щастие в последния момент поршето е било спряно от напречна стоманена греда, и само предницата е останала да виси навън за забавление на минувачите.
 
  
Porsche Macan, Москва, инцидент
  
  
Естествено, неумели шофьорски прояви има навсякъде по света, не само в Русия. Язвителният тон на руските сайтове се отнася по-скоро до качеството на строителството - сградата по законови изисквания разполага с предпазна мрежа и мантинели, но те изобщо не са успели да спрат "излитащия" Macan. Впрочем, ако се съди по състоянието на предницата на колата, тя не се е движила с кой знае колко висока скорост - просто стената не е оказала почти никаква съпротива.
 
  
Porsche Macan, Москва, инцидент
  
  
На всичкото отгоре става дума за доста скъпичък паркинг: покупката на стандартно място в него е 614 000 рубли (към 13 600 лева), а по-големите места струват еквивалента на 16 000 лева.

Впрочем не сме сигурни и дали Русия е единствената страна, в която контролът над новото строителство е толкова... избирателен. Но това е отделна тема.


 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 3 години )
    Удивително *** дописка. Сградата въобще не се проектира да спре *** с камион. Има си якостни елементи, които си вършат работата. останалото са декоративни панели. Коментарите за цената също се ***. В София и Варна ако успееш да си купиш паркомясто за 20 бона на по-малко от три преки до дома си късметлия. И точно за място става дума, гаражите почват от 30 хиляди в зоните.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Случаеност ( преди 3 години )
    На един такъв случай в Русия се падат 10 в САЩ. И не заради качество на строителство или подобни глупости - просто в САЩ карат повече автоматици и имат повече такива паркинги.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хм, на Поршака даже възглавниците не са се отворили! Като видя "В Русия" и нещо не им вярвам!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ми да как ще е едно и също покупка на паркинг място пред дома ти не съществува в правния мир а покупка на гараж или място за паркиране в сграда е законова сделка така че много мислете като си давате парите за паркинг място да не плачете в съда ама аз така и така а то неможло не знаех искам си парите от инвеститора или продавача
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Баба ( преди 3 години )
    паркинг до дома ти и паркинг някъде си в многоетажен коптор не са едно и също като цена
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Дедо ( преди 3 години )
    Съпичък паркинг??? Я направете справка в Софето по колко върви едно паркомясто.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    само като видя на първата снимка надлъжните греди колко добре са подредени, и ми става ясно...