IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъжка или женска кола карате?

Land Rover Defender бе избран за автомобил на годината от дамите - ясно доказателство колко се разминават представите

Навръх Световния ден на жената, Land Rover Defender бе обявен за Световен дамски автомобил на годината 2021. За първи път модел британската марка за всъдеходи печели голямата награда в този конкурс, който, макар да се ръководи изцяло от женско жури, не е сведен до това да избира малки червени коли, а си има куп категории и критерии, по които се оценяват финалистите.


land rover defender 90


Конкурсът за Световен дамски автомобил на годината (WWCOTY) е единственият в света автомобилен такъв с жури, съставено само от жени, с 50 автомобилни журналисти от 38 държави на пет континента, оценяващи най-добрите нови модели на пазара. Новият Defender бе обявен  и за най-добър SUV за 2021 по време наградите.

Наградата за новия Land Rover Defender идва на фона на любопитно проучване на специализирания портал АвтоMail. В изследване, обхванало над 9000 души (81,5% мъже и 18,5% жени), те е трябвало да обяснят, как оценяват даден автомобил: като мъжки или женски.  В проучването участват 15-те най-популярни модела на пазара в Русия.

Допитването дава доста интересни отговори, някои от които са изненадващи. Вижте в галерията как мнозинството преценява отделните модели по "полова принадлежност".
  
 
Дали автомобилът ви е дамски, мъжки или унисекс? (ГАЛЕРИЯ)


0 от 500