IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как изглежда идеалният женски всъдеход

Lexus J201 е направен за пътешествия, но ще дебютира в състезание

Американската компания Expedition Overland, която се е специализирала в превръщаното на автомобили на Toyota в машини за пътешествия през тежки терени, разкри новия си проект. Това е Lexus J201 - всъдеход на основата на модела LX 570, чиято задача е да покаже възможностите на производителя.


Lexus J201


Именно с такава цел автомобилът ще участва в ралито The Rebelle Women’s Off-Road Auto Navigation Event. Както личи от името, в него се съревновават само женски екипажи, но това по никакъв начин не се отразя на възможностите на машината. Надпреварата продължава 10 дни (изминават се над 2000 километра), като се провежда в пустините от Калифорния до Невада.

Компанията-производител се е постарала да съчетае максимална функционалност с богато оборудвания салон на серийния модел. Затова и местата на пасажерите с кожени седалки изобщо не са пипани, но пък в багажника е поставен комплект, съдържащ всичко, от което се нуждае една кухня.


Lexus J201


Предната част на автомобила е променена далеч повече. В бронята е вградена лебедка, поставени са по-големи прагове и защита на долната част, отделено е място за допълнителни туби за гориво и резервна гума. Всъдеходът е получил шнорхел, както и стълбичка, а на покрива и на бронята са поставени допълнителни светлини. Всичко това е качено на всъдеходни гуми General Grabber X3 с размери 285/70 R17.

Бензиновият 5,7-литров V8 двигател с механичен компресор развива 550 к.с., като е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Хидропневматичното окачване е преработено, като са усилени носачите, а пътният просвет е намален отпред с 25 мм и отзад с 50 мм.

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

Снимки: Expedition Overland

0 от 500