IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо кабелите в автомобила започват да гният

Често процесът стартира внезапно и докарва сериозни проблеми на собственика

Рано или късно всеки шофьор се сблъсква с проблеми в електрическата система на своя автомобил, която започва да дава дефекти или директно отказва. Внезапно спират да работят фаровете, изгарят и други светлини, а понякога двигателят отказва да запали, въпреки че акумулаторът е сравнително нов.

Експертите от Auto Trade посочват причините за появата на подобни проблеми. Те се забелязват дори при автомобили от високите класове, които би трябвало да се отличават с по-високо качество на използваните материали и на самата сглобка. Това се дължи основно на 3 неща - вибрации, резки промени в температурата и влага.

Защо кабелите започват да гният (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Както си си купил НОВА кола нисък клас и не си имал проблеми, така има и много хора купили си НОВИ коли никък и висок клас, не излизали от сервиза с месеци. Както има хора купили си СТАРИ коли нисък/висок клас без проблеми, и такива спящи в сервиза. Всичко е до късмет и поддръжка. Винаги ще предпочета 5 годишна кола по- висок клас, отколкото чисто нова нисък- какъв е кефа от това да караш нова, като е малка, маломощна, неудобна, шумна и пластмасова отвсякъде ?
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По принцип кабелите са медни и няма как да гният, те могат да се окислят и да прекъснат връзката, а гние изолацията им!
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Купих си НОВА кола , нисък клас , най-евтината която намерих из представителствата и за 12 години НИКОГА не съм сменял нещо по предницата, нито реглаж нито амортисьори, нищо от ел. инсталацията не ми се е разваляло, климатикът си работи до последно, никъде не е избивала ръжда, въпреки че живея в доста дъждовен град на океана. ТАКА ЧЕ напълно подкрепям "номер 1".
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Причината обикновено е, че карате барака на поне 15 години, която при това не си знае километрите. Когато сте я купували, километражът е бил на 100 хил и нещо, а реално е била 2-3 пъти по толкова. Възрастта на колата не ви е притеснявала, защото продавачът и вие сте отлично информирани, че новите коли са *** и само старите "стават", което е отлично залъгване, че просто не разполагате с повече средства.