IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите, които се продават най-трудно

На първите две места е един и същи автомобил в две различни модификации

В началото на тази година в САЩ беше продаден Lotus Elise, който се оказа автомобилът, задържал се най-много в официален магазин на автомобилен производител. Спортната кола е произведена през 2014 година, но намери своя собственик едва през 2021 година. Това се случи в Лонг Айлънд, където клиентът получи 20 000 долара отстъпка от оригиналната цена (90 000 долара) и си тръгна с чисто нова нова кола.


Lotus Elise


Като цяло, продажбите в Щатите са намалели драстично заради ограничения заради COVID-19, тъй като хората избягват да купуват нови коли заради финансовата несигурност и увеличаващата се производителност. Нещата започнаха да се нормализират едва в края на годината, като някои марки и модели записаха сериозно увеличение на продажбите си.

Проучване показва, че една нова кола се продава на местния пазар за между 40 и 50 дни след нейната доставка при дилъра. Това означава, че търговците имат на разположение достатъчно превозни средства на разположение, за да отговорят на търсенето. В същото време обаче те не се презапасяват, тъй като това означава увеличение на разходите.


Lotus Elise

Проблем е и липсата на чипове и полупроводници, заради което заводите променят производствените си графици. Съответно се нарушават производството и доставката на коли до дилърите. Те пък имат непродадени бройки, от които трябва да се отърват, защото в един момент нещата ще се нормализират и търговците може да се окажат затрупани от нови автомобили.

Изданието iSeeCars съхранява месечни данни за продажбите на превозни средства в САЩ, като благодарение на тях могат да съпоставят търсенето и предлагането. Оказва се, че един нов автомобил прекарва средно 46 дни в автосалона, преди да бъде продаден, като това е в рамките на нормалното. Има обаче коли, които се задържат много повече.

Най-бавно продаваните нови автомобили в САЩ (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500