IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво му е специалното на понеделник по обед?

На Острова това е най-популярното време за покупка на кола онлайн

Понеделник по обед? Начало на работната седмица и адаптация към трудовото ежедневие след вълнуващия уикенд? Или пък просто най-подходящият момент за покупка на нова кола? Стига да е онлайн. 

 

Продажби Великобритания

 

 


У нас покупката на автомобил онлайн все още е екзотика от близкото бъдеще, което може и никога да не се случи, но последното изследване във Великобритания, посветено на тази тема показа, че в този случай това са решаващите часове. 


От късната понеделнишка сутрин до ранния следобед на същия ден британците купуват най-много коли в интернет. Това са последните данни. При предишното проучване на тези потребителски навици, които все още не бяха повлияни от коранавируса, най-доброто време за капариране на кола онлайн бяха между 17 и 18 часа надвечер, но сега вече сделките са основно от 11 часа предиобед до 15 часа същия ден. Определено има промяна.
 

Изследването на BuyaCar, а според авторите му, основната причина за тази промяна на навиците на купувачите е фактът, че много от тях вече работят от дома си. Британската статистика брои хората, които работят от дома си от 1998 година насам и 2020 постигна рекордна бройка в това отношение.
 

Още една причина за сделките в понеделник – обикновено уикендът е посветен на проучване, сравняване на цени, събиране на информация и т.н. Все неща, които по-трудно се случват в хода на работната седмица, тъй като изискват вреве.
 

Има и британци, които си купуват коли посред нощ, макар и да няма данни дали тези решения са взети на трезва глава. Нощните покупки се случват най-често между 23 часа и 2 часа на сутринта, а предпочитаните дни са вторник и сряда. Другият популярен период е в нощта на събота срещу неделя.
 

И накрая, защо в понеделник по обед ли? Ами защото, тези които работят от вкъщи или поне сериозна част от тях, стават по-късно и съответно сядат по-късно на компютър. 

 

0 от 500